26 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C
  • İzmir14°C
  • Antalya18°C

​İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN "DÜNYA RADYO GÜNÜ" MESAJI

UNESCO tarafından 13 Şubat, Dünya Radyo Günü olarak ilan edilişinin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, radyonun hâlâ zamana karşı direnen önemli bir iletişim aracı olduğunu söyledi.

​İçişleri Bakanı Soylu'dan "Dünya Radyo Günü" mesajı

13 Şubat 2019 Çarşamba 17:08

​İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "13 Şubat Dünya Radyo Günü" münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) tarafından 13 Şubat, Dünya Radyo Günü olarak ilan edilişinin yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, radyonun hâlâ zamana karşı direnen önemli bir iletişim aracı olduğunu söyledi.

Soylu, "Her teknolojik alet hayatınızı kolaylaştırır ama bazıları anılar bırakır. Radyo da bunlardan birisidir... Ona dair herkesin muhakkak anlatacağı bir hikayesi vardır. Birileri "ajans" saatini anlatır, birilerinden "arkası yarınları" dinlersiniz, bu hikayeler böyle uzar gider. İnternetin her mecrada etkili olduğu, sosyal medya ile artık herkesin birbirini takip ettiği, her şeyin dijitalleştiği bir dönemde radyo hala zamana karşı direnebilen önemli bir iletişim aracıdır." dedi.  

Bu yılın temasının "diyalog, tolerans ve barış" olarak belirlendiğini belirten Soylu,  Bu temalar üzerinden mülteci,  göç, kadına yönelik şiddet gibi küresel sorunlara  radyo yayınları ile dikkat çekileceğine ve  bu konularda farkındalığın artırılması için çaba sarfedileceğine inanıyorum. Kimi zaman müzik, kimi zaman haber dinlediğimiz bu Sihirli Kutu,  Bakanlığımızın çalışmalarının kamuoyuna duyurulması noktasında da  önemli bir  yere sahiptir. UYUMA, KADES, Kırmızı Düdük gibi çalışmalarımızı geniş kitlelere duyurulmasında radyo yayınlarının kullanılmasına özen gösteriyoruz. Özellikle son dönemde tüm radyolarımıza ve radyocularımıza;  emniyet kemeri kullanımının önemi, seyir halinde cep telefonu kullanılmaması, hız sınırına uyulması gibi trafikte dikkat edilmesi gereken hususlara ve Bakanlığımızca 2019 yılı Yaya Öncelikli yıl ilan edilmesi ile başlatılan Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın kampanyamıza yayınlarında verdikleri desteklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.