26 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara26°C
  • İzmir22°C
  • Antalya27°C

İHO EBRAR AFRİKA'DA KURBAN ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

2023 Kurban çalışmaları kapsamında Afrika'da bulunan İHO Ebrar, Kurban Bayramı öncesi bir dizi yardım projesini hayata geçirmeye başladı.

İHO Ebrar Afrika'da kurban çalışmalarına başladı

08 Haziran 2023 Perşembe 13:06

 

Afrika, Asya, Balkanlar ve Ortadoğu'da onlarca ülkede yılın her ayında çeşitli yardım çalışmaları yapan IHO Ebrar, 2023 yılı kurban çalışması kapsamından kurban Bayramı'na 3 hafta kala Çad ve Mali'de bir dizi yardım projesini hayata geçirmeye başladı.

Çad ve Mali'de hayata geçirilecek projeler için bölgede bulunan İHO Ebrar Türkiye Temsilcisi Sabahattin Ugar, "Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu İHO Ebrar olarak kurban bayramındaki keseceğimiz kurbanların alımı için Afrika ülkelerinden Çad ve Mali'de çalışmalar yaptık. Bu kapsamda bayrama kadar kurban alımlarımız olacak. Bayrama kadar da hayırsever kardeşlerimizin bağışlamış oldukları gıda, giyim, nakdi yardımlar, oyuncak, sadaka, akika, adak kurbanlarını kesip ihtiyaç sahibi kardeşlerimize dağıtacağız." dedi.

Hayırseverlerin bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Hayırseverlerin bağışladığı gıda yardımlarını Çad ve Mali'de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Ugar, "Sıcak yemekleri öğrenci kardeşlerimize ikram ettik. Anaokulunda okuyan miniklerimize oyuncaklar hediye edildi. Hayırseverlerimizin bağışladığı sadaka, akîkâ ve adak kurbanlarını kesip muhtaç kardeşlerimize ulaştırdık." diye konuştu.

"Deprem bölgesi başta olmak üzere birçok ilde ve dünyanın mazlum coğrafyalarında kurban çalışması yaparak on binlerce kişiye ulaşmayı hedefliyoruz"

İHO Ebrar olarak her zaman mağdur coğrafyalardaki ihtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü olmak adına büyük gayret gösterdiklerini ve bu gayretlerini sürdüreceklerini hatırlatan Ugar, "Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah'u Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın ayıp ve kusurunu örterse, Allah'u Teâlâ da o kimsenin ayıp ve kusurunu örter.' Hadisi sırrınca kardeşlerimizin sıkıntılarını gidermek için hayır sahibi kardeşlerimizin bağışlarını ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmak için sürekli projeler gerçekleştiriyoruz. Kurban Bayramı'nda tüm mazlum ve mağdur coğrafyalarda, Türkiye'de, özellikle deprem bölgesinde, ihtiyaç duyulan illerde kurban kesimi ve sonrasında yapılacak çalışmalar için hazırlıklarımız devam ediyor. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da on binlerce kardeşimize kurban eti dağıtmayı hedefliyoruz. Hayırseverlerimizin bağışları ile nice muhtacın yüzünü güldürmeyi Allah'tan niyaz ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.