4688 sayılı kanun için komisyon ilk toplantısını yapıyor
Konuya ilişkin açıklama, sendikal çalışmalar kapsamında değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından yapıldı. Yalçın, uzun süredir kanundaki yetersizliklerin giderilmesi ve değişiklik ihtiyacının gündeme getirildiğini belirterek, Kamu Personeli Danışma Kurulu’nda (KPDK) alınan karar doğrultusunda komisyonun oluşturulduğunu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında ilk toplantının yapılacağını ifade etti.
Düzenlemede birçok başlık ele alınacak
Yalçın’ın açıklamasına göre komisyonda; örgütlenme özgürlüğü, toplu sözleşmenin kapsamı ve özerkliği, günlük tutanak sistemi, görüşme süreleri, grev hakkı, toplu sözleşmeden yararlanma ve bağımsız hakem mekanizması gibi birçok başlık ele alınacak. Sürecin sosyal diyalog çerçevesinde yürütülmesini beklediklerini ifade eden Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın konuya verdiği öneme dikkat çekerek sürecin olumlu sonuçlanacağına inandıklarını belirtti.
Yalçın ayrıca Eğitim-Bir-Sen Ankara 1 No’lu Şube Divan Toplantısı’na katıldıklarını, toplantıda 250 yeni üye formunun imzalandığını ve sendikal çalışmalarda motivasyonun yüksek olduğunu ifade etti.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.