8.Uluslararası Dergi Fuarı ve Dergilerin önemi!

8.Uluslararası Dergi Fuarı ve Dergilerin önemi!
Vuslat Dergisi Editörü Ziya Gündüz, 8. Uluslararası Dergi Fuarı hakkında bir makale kaleme aldı.

Vuslat Dergisi Editörü Ziya Gündüz, 8. Uluslararası Dergi Fuarı hakkında bir makale kaleme aldı.

Giriş

Türkiye’nin birçok ilinde, birçok kitap fuarı düzenlenmektedir. Haliyle toplum olarak, kitap fuarlarına aşinayız. Okuma dediğimiz de, aklımıza kitap, gazete ve hiç şüphesiz dergiler gelir. Kitapların yeri ayrıdır. Gazetelerin yeri bambaşkadır. Dergilerin yeri ise düşüncenin zirve yaptığı yerdir. İşte biz bu yazımızda dergilerin önemi ve dünyada sadece ülkemizde gerçekleştirilen, 8. Uluslararası Dergi Fuarı’ndan söz edeceğiz. 

Meraklıları artık dergi fuarının mekânına aşinalar, çok iyi biliyorlar.  Bilmeyenlere de biz buradan hatırlatalım,   4-9 Mayıs tarihleri arasında,  İstanbul Tarihi Sirkeci Tren Garında, Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) öncülüğünde 8. Uluslararası Dergi Fuarı başlıyor.  Türkiye Dergiler Birliği Başkanı Asım Gültekin’nin açıklamalarına göre, yaklaşık 500 dergi,  fuardaki yerin alacaktır.  Türkiye’nin birçok ilinde ve diğer ülkelerden birçok dergi bu fuarda bir araya gelecektir. Bu müthiş bir organizasyon!.. Dergiler ve dergi âşıkları adına çok nitelikli bir birlikteliktir. Zira dergiler, nitelikli düşünürlerin yetişmesine ve nitelikli düşüncelerin oluşmasında bir okul görevi görmekteler.

Dergiler Halen Önemini Korumaktadır

Türkiye’de her geçen gün dergilerin sayısı artmaktadır. Birçok alanda dergi bulmak, artık mümkün… Dergilerden iyi editörler, iyi yazarlar, iyi düşünürler,  yetişir. Aynı zamanda iyi bir dergi okuru olmak, insanın iyi bir yazar olmasına vesile olur. Dergilerde birçok konu detaylı bir şekilde enine boyuna yazılıp çizilmektedir. Dergiler önemlidir, zira dergi demek, birçok yazarın bir araya gelerek ortaya samimi bir çaba koymasıdır.  Dergilerin kendine has çalışması sistemi vardır. Örneğin dergiler özel sayı yapar. Özel dosyalar hazırlarlar. 8. Uluslararası Dergi Fuarının da ana teması, “Özel sayılar ve dosya dergiciliği” olarak belirlenmiş.

Dergilerin halen uzun soluklu tefekkür yürüyüşü devam etmektedir.  Dergi demek önem demektir. Dergi demek dava demektir. Dergi demek, emek demektir. Dergi demek, aile çocuk, tarih, sanat, kültür, edebiyat, tiyatro, sinema, demektir. Dergi demek, samimiyet demektir…

Fuara katılan 500 dergiden bazılarını saymakta fayda var o halde;

Peki, Fuarda Hangi Dergiler Var?

Hece, Hacamat, Lacivert, Nihayet, Cins, Yediiklim, Seyyide, Postöykü, Vuslat, Haksöz, Kurani Hayat, İnzar, Furkan, Altınoluk, Genç, Acemi, Aşkar, Atiyye, Ayraç, Baran, Cafcaf, Divanyolu, Diyanet, Fayrap, Fiyaka, İrfan Mektebi, İtibar, Keşkül, Kırmızı Beyaz,  Kulis Tiyatro, Mostar, Mahalle Mektebi, Kriter, Köprü, Nedaye İslam, Nisanur, Osmanlıca, Raman, Raihana, Propord, Sabah Ülkesi, İrfan Mektebi, Semerkatn, Siyer İlmi, Can Kardeş, Bizim Bahçe, Somuncu Baba vs…

Dergi Fuarında Kültür ve Sanat Rüzgârı Esecek

Fuar boyunca, dergiler birçok etkinlik düzenleyecek, dergi yazarları okurları ile buluşup hasbıhal edecekleler.  Dergi editörleri ve Yayın Yönetmeleri dergileri hakkında gelen okurlara dergileri hakkında detaylı bilgi verebilecekler.

Dergi Fuarını Ziyaret Saati

 10:00 -20:00 olarak belirlenmiş, bu saatlerde beş gün boyunca 500 civarında dergileri ziyaret etme imkanınız var.

Sonuç

Ailemizle, dostlarımızla, çocuklarımızla, dergi fuarını ziyaret etmekte fayda vardır. Dergilerin amacı, daha iyi bir dünya inşa etmektir.

O halde dergiler iyi ki, geldiler.

Şimdi, “hür tefekkürün kalesi” olan, dergi fuarını ziyaret etme zamanı…

Selam ve baki muhabbet ile…

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.