ABD Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı: 3 ölü
Yayınlanma:
ABD ordusu, Pasifik'te uyuşturucu taşıdığını iddia ettiği teknelere 21'inci defa hava saldırısı düzenledi, saldırıda üç kişinin öldürüldüğü bildirildi.
ABD'nin Latin Amerika ve Karayipler'deki askeri gücü Güney Komutanlığı, Doğu Pasifik'te uyuşturucu taşıdığı öne sürülen bir tekneyi daha hedef aldı.
Güney Komutanlığı, “İstihbarat, söz konusu teknenin yasadışı uyuşturucu kaçakçılığına karıştığını, bilinen bir narkotik güzergâhı boyunca ilerlediğini ve uyuşturucu taşıdığını doğruladı.” ifadeleri kullanıldı.
Saldırının Karayipler'de, Venezuela açıklarında da görev yapan Güney Mızrağı Ortak Görev Gücü tarafından düzenlendiği kaydedildi.
Bu saldırı, ABD ordusunun Eylül ayı başından bu yana uyuşturucu taşıdığı iddia edilen teknelere yaptığı bilinen 21’inci saldırı oldu.
Pentagon verilerine göre, bu saldırılarda 80’den fazla kişi hayatını kaybetti.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.