ABD’de kimyasal patlamada bilanço ağırlaştı: 11 ölü

ABD’de kimyasal patlamada bilanço ağırlaştı: 11 ölü
ABD'nin Washington eyaletindeki Nippon Dynawave Packaging tesisinde 26 Mayıs'ta meydana gelen patlamada bilanço arttı. Washington eyaletindeki tesiste meydana gelen patlamada kaybolan 9 kişinin daha cansız bedenine ulaşılmasıyla toplam ölü sayısı 11’e yükseldi.

Tesiste kağıt hamuru üretiminde kullanılan "beyaz çözelti" (sodyum hidroksit ve sodyum sülfür içeren kimyasal çözelti) bulunan tankın çökmesiyle yaşanan patlamada kaybolan 9 kişinin cansız bedenine ulaşıldı ve olayda hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi.

Cowlitz İtfaiye ve Kurtarma Teşkilatı Yardımcı Şefi Kurt Stitch, hafta boyunca süren arama çalışmaları kapsamında ekiplerin enkazı temizlediğini ve dronlarla çevre alanı taradığını açıkladı.

Yaklaşık 900 bin galon (3,4 milyon litre) kimyasal içeren tankın patlaması sonucu sızıntı meydana geldiğini ve kirlenmenin Columbia Nehri'ne ulaştığını doğrulayan yetkililer, hava kalitesi ve Longview kentinin içme suyunda herhangi bir olumsuz etki tespit edilmediğini bildirdi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.