ABD'de yaşayan müslümanlar bir arada toplandı
ABD'de yaşayan binlerce Müslüman, bu yıl 41’incisi düzenlenen Kuzey Amerika İslam Camiası'nın (ICNA) Müslüman Amerikan Cemiyeti (MAS) ile ortaklaşa düzenlediği yıllık toplantısında bir araya geldi.
ABD'deki en büyük ve aktif Müslüman sivil toplum örgütlerinden olan ICNA'nın MAS ile ortaklaşa düzenlendiği konferans, bu yıl 28-30 Mayıs tarihlerinde Baltimore Kongre Merkezi'nde başladı.
Her yıl düzenlenen konferans, ülkedeki Müslümanların en geniş katılımla bir araya geldiği program niteliği taşıyor.
İslam aleminin bilinen alim, akademisyen ve önemli simalarının konuşmacı olarak davet edildiği konferansı bu yıl 20 binin üzerinde kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Konferansın ana teması bu yıl Kur’an-ı Kerim olarak belirlenirken, ülkedeki diğer Müslüman sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra Kur’an Arapçası ve linguistik tefsir çalışmaları yapan Beyyine Enstitüsünün kurucusu Nouman Ali Khan, öğretim üyesi Jamal Badawi, imam Suhaib Webb, imam Muhammed Macid gibi ülkede tanınan isimler bu yılki programda da yer aldı.
Konferans kapsamında düzenlenen çok sayıda panelde Kur’an-ı Kerim’in, Müslümanların günlük hayatının merkezinde yer alması gerektiği vurgulanırken, kutsal kitabın toplumların bugünkü birçok sorununa çözümler içerdiğinin altı çizildi.
"Kur'an her türlü cevabı içinde barındırıyor"
Toplantıların açılış konuşmasını yapan ICNA Başkan Naim Beig, konferansın ABD genelinden binlerce Müslüman ve diğer inançlara mensup kişilerin yanı sıra yüzlerce akademisyen ve alimi buluşturduğunu belirterek, bu yıl tema olarak belirledikleri Kur’an-ı Kerim’in hayatın her alanında başvurmaları gereken bir rehber olduğunu dile getirdi.
"Bu kitabın kutsal olduğuna inanıyoruz ve Kur'an yaşamlarımızda karşılaştığımız her türlü şeyin cevabını içinde barındırıyor" diyen Beig, Allah kelamı olan Kur’an-ı Kerim’in tüm insanlığın kurtuluşu olduğunu kaydetti.
"Kutsal kitabımızı en iyi şekilde anlatmalıyız"
MAS Mütevelli Heyeti Başkanı Nedim Siddiqi ise Kur’an-ı Kerim’in toplumun bir bütün olarak büyümesi ve her bir birey için faydalı hale gelmesini amaçladığını anlattı.
Bu doğrultuda da her bir Müslüman’ın sorumluluğu bulunduğunu vurgulayan Siddiqi, “Topluma bir şey kazandırmak için önce kendimiz öğrenmeliyiz. Biz önce öğreneceğiz ki topluma doğru aktarabilelim. Onun için bu toplantılardan en iyi şekilde istifade etmeliyiz. Kutsal kitabımızı, dinimizi en iyi şekilde anlamalıyız.” diye konuştu.
"Amerikalı Müslümanlar oy kullansın"
ABD’de önde gelen Müslüman sivil toplum örgütlerinin çatı kuruluşu olan ABD Müslüman Organizasyonları Konseyi Genel Sekreteri Usame Cemal ise Müslümanların birbirleri için çalışmaları gerektiğinin altını çizdi.
Cemal, “ABD’de İslamofobi çok önemli bir sorundur hatta başkanlık yarışına kadar ulaşmıştır, mesela bunu Donald Trump örneğinde görebilirsiniz. Bu yüzden tüm Amerikalı Müslüman kardeşlerimizi kayıtlı olup oy kullanmaya davet ediyoruz. Biz bu ülkede fark yaratabiliriz.” dedi.
AA stant açtı
Yaklaşık 400 firma fuar alanında stant kurarken Anadolu Ajansı da (AA) fuarda ürünlerini tanıtıyor. Standı ziyaret edenlere AA’nın küresel ağı tarafından üretilen görsel ve haber paketleri hakkında bilgi veriliyor. Gelenlere AA’nın yayınlarının yanı sıra kurum hakkında da bilgi aktarılıyor.
ICNA, Kuzey Amerika kıtasındaki Müslüman sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmek üzere 1971 yılında kuruldu.
ABD'deki Müslümanları bir araya getirmek ve her alanda kültürel faaliyetler yapmak için 1993 yılında kurulan MAS'ın ise bugün ABD'de 50'nin üzerinde ofisi bulunuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.