ABD’den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım kararı

ABD’den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım kararı
ABD’de Donald Trump hükümeti, Kuzey Kore'ye yönelik yeni yaptırım kararı aldı.

ABD Hazine Bakanlığı'na bağlı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC), Kuzey Kore'ye yönelik yaptırım listesini güncelledi.

Güncellenen listede bireyler, kurumlar ve siber güvenlik hedefleri yer alıyor.

ABD Hazine Bakanlığı, yasa dışı siber faaliyetler ve kara para aklama yoluyla Kuzey Kore'nin silah programına finansman sağlayan 2 Kuzey Koreli kuruluş ve 8 kişinin yaptırım listesine eklendiğini duyurdu.

Yaptırım listesine alınan kuruluşların Kuzey Kore merkezli IT şirketi Korea Mangyongdae Computer Technology Company (KMCTC) ve Ryujong Credit Bank olduğu belirtildi.

KMCTC'nin, Çin'in Shenyang ve Dandong şehirlerindeki Kuzey Koreli IT çalışanları tarafından elde edilen yasa dışı gelirleri Çin vatandaşları üzerinden akladığı, Ryujong Credit Bank'ın ise bu faaliyetlere yardımcı olduğu kaydedildi.

Yaptırım listesine eklenen kişilerin ise Kuzey Kore, Çin ya da Rusya'da yaşayan ve Pyongyang'ın kara para aklama faaliyetlerine yardımcı olan Jang Kuk Chol, Ho Jong Son, U Yong Su, Ho Yong Chol, Han Hong Gil, Jong Sung Hyok, Choe Chun Pom ve Ri Jin Hyok isimli Kuzey Koreli bankacılar olduğu ifade edildi. Yaptırım listesine eklenen kuruluş ve kişilerin ABD'deki varlıklarının dondurulacağı ve ticari işlem yasağı uygulanacağı ifade edildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.