AB’den Gazze'deki saldırıların durdurulması çağrısı

AB’den Gazze'deki saldırıların durdurulması çağrısı
Avrupa Birliği, işgalci siyonist rejimin hava saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde yeniden saldırıların başlamasından ve aralarında çocukların da bulunduğu sivillerin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile Akdeniz Komiserleri Dubravka Šujca ve Kriz Yönetimi Komiserleri Aji Labib, yaptıkları ortak açıklamada, "israile askeri operasyonları durdurması" çağrısında bulundu ve direnişin elindeki "esirlerin serbest bırakılmasını" talep etti.

AB yetkilileri, "israili itidal göstermeye ve Gazze'ye engelsiz insani yardım ve elektrik tedarikini sürdürmeye" çağırdı.

Avrupalı ​​üst düzey yetkililer, tüm tarafları "uluslararası insancıl hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine saygı göstermeye" davet etti.

Brüksel, AB'nin mevcut durumdan çıkmanın tek yolunun müzakerelerin yeniden başlatılması olduğuna inandığını belirti.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.