“ABD’nin Netanyahu’ya izin vermesi aptalca olsa da buna hazırlıklıyız”

“ABD’nin Netanyahu’ya izin vermesi aptalca olsa da buna hazırlıklıyız”
İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD’nin İşgal rejimi sözde Başbakanı Netanyahu’ya diplomasi karşıtı adımlara izin vermesini “aptalca” olarak nitelendirerek buna hazırlıklı olduklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Netanyahu’nun ceza davasının pazar günü yeniden başlayacağını hatırlatarak “Lübnan da dahil olmak üzere bölge çapında bir ateşkes, hapse atılmasını hızlandıracaktır” dedi.

Arakçi, ABD’ye yönelik mesajında “ABD, Netanyahu’nun diplomasiyi öldürmesine izin vererek ekonomisini çökertmek istiyorsa, bu nihayetinde onun tercihidir. Bunun aptalca olacağını düşünüyoruz ama buna da hazırlıklıyız” ifadelerini kullandı.

İranlı Bakan’ın açıklamaları, bölgede ateşkes sürecine ilişkin tartışmaların ve diplomatik gerilimin sürdüğünü gösteriyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.