Adana’da ilk teravih heyecanı: Ramazan coşkusu ve Gazze için dualar
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Adana’da ilk teravih namazı eda edildi. Vatandaşlar camilere akın ederek saf tuttu.
Kent genelinde yoğun katılımla kılınan teravih namazında Ramazan ayının coşkusu hissedildi.
Namazın ardından cemaat hem Ramazan sevincini hem de İslam coğrafyasındaki mazlumlar için duyduğu hüznü dile getirdi.
İmam hatipler, Ramazan ayının rahmet, bereket ve mağfiret ayı olduğuna dikkat çekerek birlik ve dayanışma çağrısında bulundu.
Gazze ve Doğu
Gençlere camileri boş bırakmamaları ve ibadet bilincini canlı tutmaları yönünde tavsiyelerde bulunuldu.
Vatandaşlar, Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek duygu ve temennilerini paylaştı.
"Üzerine bomba atılan bebeklerin hüznünü taşımaktayız kalbimizde"

Merkez Seyhan ilçesindeki Engel Camii’nde teravih namazı sonrası konuşan İmam-Hatib Nureddin Oğul, camide yoğun bir katılım olduğunu belirterek, "Camide gerçekten kadınıyla erkeği ile çocuğuyla yoğun bir katılım vardı. Ramazan coşkusunu güzel bir şekilde hissettik. Bir anda rahmet ayı, af ayı, bereket ayının coşkusunu yaşarken bir yandan da Gazze’de, Doğu Türkistan’da zulüm gören kardeşlerimizin ve üzerine bomba atılan bebeklerin hüznünü taşımaktayız kalbimizde." dedi.
Ramazan ayının birlik ve dayanışma ayı olduğuna dikkat çeken Oğul, "Rabbimden niyazım bu mübarek Ramazan ayı hürmetine başta Gazze ve Doğu Türkistan olmak üzere zulüm gören kardeşlerimize imdat eylesin. Onlara imdat edecek birilerini de memur eylesin." ifadelerini kullandı.
"Bayrama affedilmiş bir şekilde çıkmalarını bizler tavsiye ediyoruz"

Ramazan ayının ilk günlerindeki heyecanın sonuna kadar sürdürülmesi gerektiğini vurgulayan Oğul, "İlk heyecanla Ramazan’ın birinci günü geliniyor bu çok güzel fakat sonlara doğru ve asıl rahmetin yoğunlaştığı saatlerde maalesef nefsin ve şeytanın bizi kıskaca almasıyla bu rahmetten mahrum oluyoruz. Gayretle teravih sonuna kadar sürdürmeleri ve bayrama affedilmiş bir şekilde çıkmalarını bizler tavsiye ediyoruz." diye konuştu.
"Belediye ve yetkili kuruluşlar Ramazan’ın heyecanını ışıklandırmalarla süsleselerdi"

Belediyelere de çağrıda bulunan Oğul, "Bizler yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz. Noel bayramında ve Hristiyanların Allah’a şirk koştuğu o bayramda belediyelerden tutunda birçok yetkili kuruluş caddeleri ve sokakları çam ağaçlarıyla süslemekteler. Bizler de isterdik ki belediye ve yetkili kuruluşlar Ramazan ayının heyecanını ve çocuklarımızın bu heyecanı daha fazla hissedebilmeleri için sembolik meydan ve caddelerimizi ‘Hoşgeldin Ramazan, 11 Ayın Sultanı’ gibi yazılarla ve ışıklandırmalarla süsleselerdi." dedi.
"Bir heyecan, bir huşu ve güzellik yaşadık"

Teravih namazı sonrası konuşan Mehmet Küçükgöçer ise, "Bir heyecan, bir huşu ve güzellik yaşadık. Allah kabul etsin. Gençlerimiz İslamiyeti yaşasınlar. Büyüklere saygı, küçüklere sevgi ve memleketimize de hayırlı olunsun." ifadelerini kullandı.
"Gençlerimiz gelsinler bu güzel anları camilerimizde yaşasınlar"

Ayşe Erdal da Ramazana kavuşmanın mutluluğunu dile getirerek, "Çok güzel geçti ve hocamızdan memnunuz. Herkese mübarek olsun. Hayırlı Ramazanlar diliyorum herkese. Ramazan ayını çok özledik, Allah herkese yaşayabilmeyi nasip etsin. Gençlerimiz gelsinler bu güzel anları camilerimizde yaşasınlar." dedi.
"Gençlere tavsiyemiz camilerimizi boş bırakmasınlar"

Osman Erdal ise, "Allah’a çok şükür teravihimiz iyi geçti. Elhamdülillah Ramazan’a kavuştuk, ne büyük bir nimettir Ramazan’a kavuşmak. Allah bu günümüzden geri koymasın. Allah Ramazanda bütün İslam âlemine şuur, hidayet ve sabır versin. Gençlere tavsiyemiz camilerimizi boş bırakmasınlar. Namazlarını kılsınlar, vatana millete hayırlı evlat olsunlar." şeklinde konuştu.


Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.