20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara12°C
  • İzmir20°C
  • Antalya22°C

ADANALI EĞİTİMCİLERDEN İNCİRLİK PROTESTOSU

Gökkuşağı Eğitim ve Yardımlaşma Derneği kadınları, ‘’Eğitimciler ve Anneler’’ olarak, İncirlik Amerikan üssü Nizamiye Kapısı önünde eylem gerçekleştirdi.

Adanalı eğitimcilerden İncirlik protestosu

21 Aralık 2023 Perşembe 22:00

Kadınlar,, sloganlar eşliğinde Nizamiye önünde kanlı bebekler ve boş tabaklar dizerek, Mescid-i Aksa'yı koruma adına, savaşan Gazze'de oluk oluk akıtılan kanları temsilen Amerikan üssü İncirlik önünde temsili kanlar döktüler.

Program, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Serap Bozkurt Hocanın Kıyamet suresi meali okumasıyla başladı.

Konuşmacı Mavi Marmara Gazisi Eğitimci Fevziye Şenoğlu, 7 Ekim Aksa Tufanı öncesi ve sonrası yaşananların genel değerlendirmesini yaparak, eylemin amacını anlattı.

Şenoğlu, konuşmasında, "7 Ekim Aksa Tufanı için ‘Şanlı gün! Bugün onur günümüzdür. Aksa Tufanı uyanışımız, dirilişimiz ve direnişimizdir. Zalimler toplanıyor ve toplanacak. Ama biz Allah'ın izniyle galip geleceğiz. Allah'ın her zerreden hesap soracağı gün; herkes yaptığının karşılığını görecek.

Yer haberlerini haykıracak. İşte o gün Gazze’de kutlu direniş varken siz ne yaptınız? Zalim Amerika’nın üssü sizin şehrinizde, sizin ülkenizde sizin devlet liderlerinizin elleriyle ayakta duruyorken ne yaptınız diye sorulduğunda biz onlara karşı zulmü ve zalimliklerini haykırdık! demek için buradayız.

Meleklerin, yerlerin ve göklerin, burada bulunan halk, esnaf ve görevlilerin şahitliğinde Allah için buradayız. Bu üsler kapanana, zulümler son bulana kadar buradayız." ifadelerini kullandı.

Program, Felak ve Nas surelerinin Arapça ve Türkçe okunması ve ayetlerde yer alan büyücülerin şerrinden Allah’a sığınmanın önemi vurgulandı. 

Program, "Katil Amerika Adana’dan defol! , Katil Amerika Ortadoğu’dan defol! sloganlarının ardından Kur’an-ı Kerim tilavet eşliğinde oturma eylemi ile devam etti.

Oturma eylemi sonrası Gazze’de insanlık dışı muamelelere, soykırımın getirdiği ciddi açlığa dikkat çekmek amacıyla boş tabaklar Tekbirler eşliğinde kırıldı.

Nizamiye önünde Allah’a yakarış ve dua ile tamamlanan eylem, İncirlik caddesinde yürüyüş ile devam etti.

Yürüyüş esnasında esnaflara ve halka Filistin bayrağı ve kefiye hediye edildi.

Akşam namazı ile eylem sona erdi  (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.