Adıyaman merkezli silah kaçakçılığı operasyonu: 28 şüpheli yakalandı
Yapılan fiziki, teknik ve analiz çalışmaları sonucunda, şüpheli E.U liderliğindeki bir suç örgütünün piyasaya örgütlü şekilde silah arzı yaptığı, silah temin ettiği, satışını gerçekleştirdiği ve satışına aracılık ettiği tespit edildi.
Yapılan çalışmalar neticesinde örgütle bağlantılı toplam 34 şahıs belirlendi. Bu kişilerden 2’sinin cezaevinde bulunduğu öğrenildi.
E.U isimli şahsın liderliğini yaptığı suç örgütüne yönelik olarak, Adıyaman merkezli Malatya ve Şanlıurfa illerini kapsayan eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.
"Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma" (TCK 220) ve "6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, şüphelilere ait 27 ikamet, 3 iş yeri ve 20 araçta arama yapıldı.
Aramalarda 40 adet ruhsatsız av tüfeği, 26 adet kayıtsız kurusıkı tabanca, 16 adet ruhsatsız tabanca, 434 adet fişek, 48 adet av kartuşu, 7 adet bıçak, 2 adet torna makinesi, 1 adet kılıç ve 633 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Operasyon kapsamında 28 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.