Adıyaman'da hat, tezhip ve ebru sergisi açıldı
Yayınlanma:
Adıyaman Halk Eğitim Merkezi tarafından, Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle düzenlenen hat, tezhip ve ebru sergisi sanatseverlerle buluştu.
Milli Eğitim Bakanlığı öncülüğünde yürütülen "Maarifin Kalbinde Ramazan" etkinlikleri kapsamında ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli vizyonu doğrultusunda hazırlanan sergi, sanat ile maneviyatı bir araya getirdi.
Serginin açılışında kursiyerler ve öğretmenler tarafından hazırlanan hat, tezhip ve ebru sanatının seçkin örnekleri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Kommagene Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılışına katılan Vali Osman Varol, sergide yer alan hat ve tezhip gibi eserlerin milletin köklü medeniyet birikimini, estetik anlayışını ve derin manevi dünyasını yansıttığını belirtti.
Serginin, Ramazan ayının manevi atmosferi içinde ziyaretçilerini ağırlamayı sürdüreceği bildirildi.


Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.