Adıyaman'da Süt Sağım Hijyeni ve Sanitasyon kursları açıldı
Adıyaman İl ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Kahta İlçe Ziraat Odası Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ile iş birliği yapılarak "Süt Sığırı Yetiştiriciliği" ve ''Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon'' konularında uygulamalı 2 kurs açıldı.
İl Müdürlüğü personeli Zooteknist Barış Doyar ile İlçe Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim Osman Can tarafından verilen eğitimler ile kursiyerlerin kalifiyeli hale gelmesi için "Süt Sığırı Yetiştiriciliği ve Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyonu" konularında detaylı bilgiler verilmekte.
İşletme ziyaretinde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan ve beraberinde, Kahta Halk Eğitim Müdürü Ramazan Güllü, Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Zorlu Turanlı, Ser Kabuklu Meyve Yetiştiriciliği Başkanı Mehmet Sena ile ilçe ve kurum yetkilileri katılarak kursiyerlere işletme gezdirildi.
"Çiftçilere pratik beceriler kazandırılması hedeflenmektedir"
İl Müdürü Adil Alan, heyetle işletme hakkında bilgi alarak kursiyerlerle sohbet ettikten sonra şunları kaydetti:
"Bilindiği üzere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Aktif İşgücü Piyasası Programları İş birliği Protokolü esas alınarak 'Sürü Yönetimi Elemanı Benim' ve 'Tarımsal Nüfus Gençleşiyor' projeleri hazırlanmıştır. Bu kapsamda her türlü tarımsal eğitim çalışmalarının, çiftçilere yönelik tarımsal mesleki eğitim olarak iki boyutu bulunmaktadır. Her iki eğitimin de hedef kitlesi olan çiftçilerde davranış değişiklikleri meydana getirilerek pratik beceriler kazandırılması hedeflenmektedir. Avrupa Birliği standartlarında örnek işletme oluşturulmasına, tarımsal ürün çeşitliliğinin artırılmasına, işletmelerin kapasitelerinin, insan kaynaklarının ve istihdamın, girişimciliğe yönelik yaklaşımların, tarımsal üretim tekniklerinin, yerel ürünlerin pazarlanmasının ve geliştirilmesini önemsemekteyiz. Tarımda gelir getirici faaliyetlerin çeşitlendirilmesi, ürünlerin kalitesinin artırılması, iyi tarım, organik tarım, çevre dostu uygulamaların ve teknolojilerin tanıtılması gibi konularda yararlar sağlanarak çiftçilerimizin ekonomik aktiviteleri ve yaşam kalitelerinin artırılmasında eğitim çalışmalarının öneminin idraki içindeyiz."
"Çiftçilerimizin eğitimlerini her şeyin üzerinde tutuyoruz"
"Eğitim, tarımda verimliliği artıran en başta gelen unsurdur." diyen Alan, şunları söyledi: "Çiftçilerimizin eğitimli olmalarını çok önemsemekteyiz. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa paydaş olarak memnuniyetle yapmaya hazırız. Çiftçilerimizin eğitimlerini her şeyin üzerinde tutuyoruz. Bundan dolayı genç çiftçi eğitimleri hızla devam etmektedir. Bu amaçla Kahta Ziraat Odası Birliğimiz, İlçe Milli Eğitim ve Halk eğitim Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) gibi kurumlarla iş birliği yaparak çiftçilerimizin eğitimli olmalarını, bu konuda üzerimize düşen ne varsa paydaş olarak memnuniyetle yapmaya hazırız." (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.