Afyonkarahisar’da yeşil reçeteli ilaç operasyonu: 19 kişi tutuklandı

Afyonkarahisar’da yeşil reçeteli ilaç operasyonu: 19 kişi tutuklandı
Afyonkarahisar’da uyuşturucu maddelere alternatif olarak kullanılan yeşil reçeteye tabi ilaçların usulsüz sağlık raporu ve reçetelerle para karşılığında satıldığı iddialarına yönelik soruşturmada 23 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Şüphelilerden 19’u tutuklanırken, 4 kişi hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı.

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, yeşil reçeteye tabi ilaçların para karşılığında hastanede usulsüz sağlık raporu ve reçete düzenletilerek satıldığı iddialarına yönelik planlı ve projeli çalışma yürütüldü.

Çalışmalar kapsamında "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Zarara Uğratılması Suretiyle Dolandırıcılık" "Resmi Belgede Sahtecilik" "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak ve Kullanmak" ve "Görevi Kötüye Kullanma" suçlarından 23 kişi hakkında adli işlem yapıldı.

Aramalarda uyuşturucu ve silah ele geçirildi

Şüphelilerin ikametlerinde gerçekleştirilen aramalarda 155 adet sentetik ecza, 120 gram uyuşturucu madde, bir ruhsatsız tabanca ve 40 fişek ele geçirildi.

Soruşturma kapsamında adli makamlara sevk edilen şüphelilerden 19’u tutuklandı. 4 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.