14 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara7°C
  • İzmir17°C
  • Antalya21°C

ALİYEV, ŞUŞA BEYANNAMESİ'Nİ ONAYLADI

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Aliyev'in, "Türkiye ile Azerbaycan Arasında Müttefiklik İlişkileri Hakkında Şuşa Beyannamesi"nin onaylanmasına ilişkin kararı imzaladığı belirtildi.

Aliyev, Şuşa Beyannamesi'ni onayladı

12 Şubat 2022 Cumartesi 16:40

Erdoğan ve Aliyev'in, 15 Haziran 2021'de, Şuşa kentinde imzaladığı Şuşa Beyannamesi, Türkiye ile Azerbaycan ilişkilerinin resmen müttefiklik düzeyine çıkarılmasını öngörüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaşan Şuşa Beyannamesi'nin Resmî Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girmesi için ilgili Cumhurbaşkanı kararını dün imzalamıştı.

Şuşa Beyannamesi, tarafların, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin daha da genişletilmesi ve derinleştirilmesi perspektiflerini her yönüyle inceleyerek beyan etmesini içeriyor.

Beyannamede, Türkiye ve Azerbaycan'ın, bölgesel ve küresel güvenlik ve istikrar meselelerinin çözümlenmesi yönünde ortak çaba gösterecekleri, taraflardan herhangi birinin bağımsızlığına veya toprak bütünlüğüne üçüncü bir devletçe tehdit ve saldırı halinde tarafların, birbirine gerekli yardımı yapacakları vurgulanıyor. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.