Ankara Marka Festivali sona erdi
Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) markalaşma bilinci oluşturmak ve Ankara markasının değerini yükseltmek amacıyla bu yıl ikincisini düzenlediği Ankara Marka Festivali (AMF) sona erdi.
ATO Reklam, Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu’nun organizasyonu ile Çalık Holding’in ana sponsorluğunda gerçekleşen festivalin ardından düzenlenen Gala Gecesi’nde Ankara’nın markalarına ve Ankara’ya değer katan markalara ödül verildi.
-BARAN: “DAHA ÇOK MARKA ÜRETMEMİZ GEREK”-
Gala Gecesi’nde bir konuşma yapan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “ATO olarak bu festivali, insanımız daha zengin olsun, ekonomimiz katlanarak büyüsün diye düzenledik” diye konuştu. Ankara’dan çıkan ve şehre değer katan markalar bulunduğunu hatırlatan Baran, şöyle konuştu:
“Ancak daha çok sayıda marka üretmemiz gerektiği aşikârdır. Türkiye ekonomisi, markaları ile zenginleşecektir. Fason üretimin yerini markanın katma değeri almalıdır. Markalarımız dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girme hedefimizin kilometre taşlarıdır” diye konuştu.
İhracatı hızlı bir şekilde artırmak ve cari açığı kapatmak için marka konusuna odaklanmak gerektiğine işaret eden Baran, Türkiye’nin marka üretecek gençlere ve yenilikçi fikirlere sahip olduğunu kaydetti. Devletin yenilikçi fikirleri destekleyen bir yaklaşım sergilediğini vurgulayan Başkan Baran, ABD, Japonya, Güney Kore, Almanya ve İngiltere gibi ülkelerin küresel markaları ile ekonomilerini geliştirdiklerine dikkati çekti. Baran, “Bizim de ufuk zorlayan, taşıdığımız potansiyeli açığa çıkaracak yeni ve güçlü markalar üretmemiz gerekiyor. İşte bizi bir araya getiren festivalin, bu kıvılcımı yakması en temel amacımızdır” diye konuştu.
-TÜRK MİLLETİ BAĞIMSIZLIĞIN MARKASI-
Türk milletinin tarih boyunca, benliğine boyunduruk vurmaya çalışan herkese ve her kesime karşı dik duruşuyla bağımsızlığın markası olduğunu vurgulayan Baran, “Türkiye güçlü bir ülkedir. Markalarıyla da ekonomik gücünü katlayarak artıracaktır. Milletimizin her bir ferdi kendi etki alanı içerisinde bu mücadelenin neferidir. Tüccar daha çok kazanmak, kazandırmak, sanayici daha teknolojik, katma değeri yüksek ürünler imal etmek zorundadır. Sanayici üretecek, tüccar dünyaya satacak. Japon makinasında İtalyan kumaşı işleyip üstüne Amerikan markası basıp Türk vatandaşına satarak zenginleşemeyiz” dedi.
-ATO’NUN ÜÇ AYAKLI ÇALIŞMA STRATEJİSİ-
ATO olarak üç ayaklı bir çalışma stratejisiyle hareket ettiklerini vurgulayan Baran, “Birincisi üyeye yönelik hizmet… Bu hizmetin kalitesini yükseltmek öncelikli hedefimiz. İkincisi, Ankara’nın ekonomik ve sosyal gelişiminde pay sahibi olmak, üçüncüsü de Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşması için üzerimize düşeni yapmak” diye konuştu.
Festivalde söz alan marka isimlerin, ürettikleri katma değer ve sağladıkları istihdamla tüm ülke için örnek teşkil ettiklerini vurgulayan Baran, “Dileriz, Ankara Marka Festivali, üyelerimiz ve üniversite öğrencilerimiz başta olmak üzere, her kesim için, bilgilendirici, ilham verici ve cesaretlendirici bir nitelik taşımıştır” dedi.
Baran, festivali aylar süren çalışmayla hayata geçiren ATO Reklam, Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu’nu, komisyon üyelerini ve emeği geçenleri kutlayarak Hacıosmanoğlu’na geleneksel Türk el sanatları örneği seramik ibrik hediye etti.
-FESTİVAL REKORLARA İMZA ATTI-
ATO Reklam Marka ve Pazar Geliştirme Özel İhtisas Komisyonu Başkanı Zafer Hacıosmanoğlu da üç gün süren festival hakkında bilgiler verdi. Festivalin bu yıl 10 salonda 114 oturumla gerçekleştiğini ve birbirinden değerli 132 konuşmacı sahne aldığını söyleyen Hacıosmanoğlu, şunları kaydetti:
”Geçtiğimiz yıl 8 bin 500 kişinin izlediği festivalimizin bu yıl katılım sayısı 15 bini aştı. Geçen yıla göre gerek oturumların sayısı, gerek konuşmacıların sayısı ve gerekse de izleyici sayısı yüzde 100’leri aşan oranda artış gösterdi. 200 kişilik bir ekiple gerçekleştirilen üç günlük organizasyon hiçbir aksama olmaksızın başarıyla sonuçlandı” dedi.
Gelecek yıl çok daha iyi bir festival düzenleyeceklerini belirten Hacıosmanoğlu, 2017 yılı festivali için şimdiden çalışmaya başlayacaklarını bildirdi.
Konuşmaların ardından, festivalin sponsorlarından Hürriyet Gazetesi, Karnaval Radyo, Çok TV, Mobil Board, Develi Restoran, Mutfak Magazin, Radyo Magazin ve Stroer Kentvizyon temsilcilerine plaket verildi.
Ankara’ya değer katanlar kategorisinde İhsan Doğramacı, Aselsan, MAN, ODTÜ Teknokent, Sevda Cenap And Vakfı, Bilkent Cyberpark, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Ankara Radyosu, Türk Eğitim Derneği, TAİ, Mehmet Haberal, Koç Grubu, Ankaragücü, LÖSEV, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na ödül verildi.
Ankara’nın en değerli markaları kategorisinde ise Atatürk Orman Çiftliği, Arvento, Ayakkabı Dünyası, Big Chefs, Beypazarı Doğal Maden Suyu, Eyüp Sabri Tuncer, Yakupoğulları, Memurlar.net, Onedio, Kavaklıdere Şarapları, MNG, Nurus, Tekin Acar, Türk Traktör, Yiğit Akü, Termikel, Nuh’un Ankara Makarnası, Abdurrahman Tatlıcı, TAV ve Hidromek’e ödül takdim edildi.
Bu yıl ilk olarak onur ödülleri de verildi. 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha gazi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e onur ödülü verildi.
Ankara Marka Festivali’nin reklam filminin müziğini seslendiren Hande Ünsal’a ve filmde rol alan 11 yaşındaki Halil Efe Alpay’a da birer teşekkür plaketi sunuldu.
Gala gecesine ATO Yönetim Kurulu, Meclis, Komite ve Komisyon Üyeleri katıldı.
Ankara Marka Festivali’nin organizasyonunu bu yıl, geçen yıl olduğu gibi 200 kişilik ekibiyle TemaCC, içerik yönetimini ise Marketing Türkiye yürüttü. Festival boyunca 2 sergi, 15 Temmuz’u anlatan 3 ayrı kitap için imza günü ve markalardan oluşan bir fuar düzenlendi.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.