Ankara'da "Aile Okulu" final programı yapıldı
TESSEP (Tesettür Seferberliği ve Erdemli Kadınlar Derneği), toplumun ıslahı, ihya ve inşası için mihenk taşı konumundaki aile kurumunun güçlendirilmesi, sağlıkla, huzurla sürdürülebilmesi için daha önce Türkiye'nin pek çok ilinde hayata geçirdiği "Aile Okulu" projesini Ankara'da da hayata geçirdi.
Peygamber Sevdalıları Ankara Derneğinin merkez Kızılay ve Sincan Şubesi konferans salonlarında gerçekleştirilen 4 haftalık programların ardından, 5. ve final programı Mamak Belediyesi Kütür Merkezinde gerçekleştirildi.
TESSEP Ankara İl Temsilciliği; evliler, yeni evlenenler ve evlilik çağında olanlara yönelik başlatılan "Aile Okulu" projesi kapsamında birinci hafta "Evlilikte seçim ve evliliğe bakış" ile "Aile olmanın önemi" konuları işlendi. İkinci hafta "Düğün ve nişan harcamalarında ölçü" ile Kur'an ve sünnete göre evlilik hazırlığı" konuları işlendi. Üçüncü hafta "Eşler arasında iletişim ve uyum" ile Eşlerin birbirleri üzerindeki hakları" konuları işlendi. Dördüncü hafta "Aile içi mahremiyet" ile Aile kalemizi ve mahremiyetimizi koruma" konuları işlendi. Beşinci ve final programında ise "Aile davamız" konusu işlendi.
Mamak Belediyesi Kütür Merkezinde gerçekleştirilen final programı, Kader Öztunç ile Fulya Sevgili'nin sunumuyla yapıldı. Program, Hafız Fatma Karaarslan hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
"israil ürünlerini boykot etmeli ve Selahaddinler yetiştirmeliyiz"
Programda TESSEP Ankara Etimesgut Temsilcisi Rabia Er, açılış konuşması yaptı. Filistin'de işgalci siyonistler tarafından yapılan katliamlar hakkında konuşan Er, "Kutsal beldemiz Mescid-i Aksa'da yaşanan soykırım tüm vahşetiyle devam ediyor. Siyonist işgal rejiminin yıllardır yaptığı bu soykırıma karşı elbette biz Müslüman bayanların yapacağı çok şey vardır. Gelin elimizdeki tüm imkanlarımızla Gazzeli kardeşlerimize bir umut ışığı olalım. Özellikle biz bayanlar için yapabileceğimiz en büyük şey, israil ürünlerini boykot etmek ve Selahaddinler yetiştirmektir. Kudüs'ü, Mescid-i Aksa'yı ve onun davasını hiçbir zaman evlerimizden ve çocuklarımızdan esirgemeden evlerimizi süslemeliyiz." dedi.
TESSEP olarak 4 hafta boyunca "Aile Okulu" adıyla düzenledikleri etkinliğinin final programına katılanlara teşekkür eden Er, TESSEP'in çalışma ve amaçları hakkında bilgi verdi.
Yapılan konuşma sonrası program, TESSEP tanıtım sinevizyonu ve kız çocuklarının seslendirdikleri ilahilerle devam etti.
"Aile, insanoğlunun hayrı ve şerri öğrendiği ilk mektebidir"
Final programının "Aile Davamız" konulu başlığı, TESSEP Genel Başkanı Bildane Kurtaran, tarafından yapıldı.
Aile kurumuyla ilgili önemli konuşma yapan Kurtaran, "Aile diyoruz. Aile kurumu diyoruz. Aile, insanoğlunun hayrı ve şerri öğrendiği ilk mektebidir. Aile, ümmet olmanın ilk basamağıdır. Bugün ümmetin suskunluğunu acizliğini ve ümmetin pasifliğini konuşuyoruz ama dönüp dolaşıyoruz yine aile davamıza geliyoruz. Çünkü biz ilk basamağı atlayarak geçmeye çalıştığımız için ümmet, toplum ve fert olarak bütün hedeflerimizi ıskalar olduk. Ümmet olarak ne zamanki aile davamızı yerde bıraktık, işte o gün bütün kutsallarımız da öksüz ve sahipsiz kaldı. Bugün siyonizm Gazze'de hani diyoruz ya 'sivilleri neden katlediyor' çünkü onlar biliyorlar ki her ev, her aile aslında ümmeti diri tutacak ve ümmeti kendine getirecek en güçlü silahlardır. Dolayısıyla onların nazarında İslam toplumunun ailelerini yok etmeye çalışmalarının en büyük hedefi ümmete darbe vurmaktır. Ümmeti maalesef ailesiz, sahipsiz, kimsesiz, yetim ve öksüz bırakma durumuna getirmektir. Onun için hepimiz bulunduğumuz yerde aile davalarımıza sahip çıkabiliriz." ifadelerine yer verdi.
"Ne oldu da toplumda aile kurumu bu şekilde çatırdar oldu"
Boşanma oranlarına değinen Kurtaran, "Bugün TÜİK verilerine göre 20 yıldan bu yana evlenen her 4 çitten bir tanesi boşanıyor. Sakın olan yeni evlilerle alakalı bir durum olarak görmeyelim. 5 yıllık evli olanlar, 10 yıllık evli olanlar, 15 yıllık evli olanlar ve hakeza çeyrek ve yarım asırlık evli olup boşananlar var. Hal böyleyken şunun arayışına giriyoruz. Ne oldu da toplumda aile kurumu bu şekilde çatırdar oldu. Aile kurumu neden çatırdıyor. Bunun nedenleri acaba ne olabilir. Tam da burada hem fert olarak hem toplum olarak başımızı iki elimizin arasına koyup bizler bunu tefekkür etmek durumundayız. Aile olmadığı zaman maalesef ki insanlık da yok olmaya mahkumdur. Allah-u Teâlâ insanı aile olmaya muhtaç aile olmaya meyilli bir fıtrat üzerine yaratmıştır." dedi.
Konuşmanın ardından TESSEP Ankara Temsilcilerine verdikleri eğitimlerden dolayı TESSEP Genel Başkanı Bildane Kurtaran tarafından plaketler verildi.
Ardından "Aile Okulu" projesine devamlılık gösteren her katılımcıya sertifika verildi. Kura ile 3 katılımcıya çeşitli hediyeler verildi.
TESSEP Ankara Temsilcisi Kübra İmir tarafından TESSEP Genel Başkanı Bildane Kurtaran'a bir hediye takdim etti.
Program, TESSEP Ankara Koordinatörlerinden Hümeyra Yılmaz Hocanın yaptığı dua ile nihayete erdi. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.