20 Eylül 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara21°C
  • İzmir27°C
  • Antalya29°C

ARA BULUCUYA BAŞVURU SAYISI KİRA DAVALARINDA 25 BİNE YAKLAŞTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kira anlaşmazlığında 1 Eylül'den itibaren ara bulucuya başvuranların sayısı 24 bin 925 olduğunu belirtti.

Ara bulucuya başvuru sayısı kira davalarında 25 bine yaklaştı

02 Ekim 2023 Pazartesi 15:46

Bakan Tunç, 2018'den bu yana bazı davalarda zorunlu uygulanan arabuluculuk sisteminin, 1 Eylül'den itibaren de kira için de sorunlu hale getirildiğini anımsattı.

Kira uyuşmazlıklarıyla ilgili hususların gündemi son zamanlarda çok işgal ettiğini belirten Bakan Tunç, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle kira uyuşmazlıklarıyla ilgili 1 Eylül'den itibaren artık dava açmadan önce taraflar arabulucuya başvurmak zorunda. Arabulucuda uzlaşamazlarsa, anlaşamazlarsa dava açabiliyorlar. Eğer arabulucuya başvurmadan dava açarlarsa davaları reddedilir. Bu kapsamda 1 Eylül'den itibaren arabulucuya başvuru sayısı kira davalarında 24 bin 925. Sonuçlanan anlaşma sayısı 1903. Açılan dava sayısı yani anlaşamadıkları için dava açan sayısı 1682. Şu anda süreç devam ediyor. Bu 24 bin 925'in ne kadarı anlaşmayla sonuçlanacak onu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Ama anlaşma sayısının, anlaşmama sayısından fazla olduğunu görüyoruz. Bu rakamlar, kiracı ve kiralayanın arabulucuda çoğunlukla anlaşabileceği gösteriyor. 1903 kişi mahkemeye gitmeden, kiracı ve kiralayan belki uzun süren yargılamalarda yıpranmadan uzlaşarak, dostane şekilde, barışçıl yöntemle haklarına kavuşmuş oluyorlar." (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.