10 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir18°C
  • Antalya16°C

ARAP PARLAMENTOSU BAŞKANI USUMİ: SİYONİSTLERİN CİNAYETLERİNE SESSİZ KALANLAR SUÇ ORTAĞIDIR

Arap Parlamentosu Başkanı Adil Abdurrahman el-Usumi, "Siyonistlerin cinayetlerine karşı sessiz kalanlar suç ortağıdır." dedi.

Arap Parlamentosu Başkanı Usumi: Siyonistlerin cinayetlerine sessiz kalanlar suç ortağıdır

11 Ocak 2024 Perşembe 12:00

Arap Parlamentosu Başkanı Adil Abdurrahman el-Usumi, İran'ın ev sahipliğinde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği'nin (İSİPAB) Filistin konulu toplantısında, "Üç aydır Gazze halkı siyonist rejimin ağır bombardımanı altında ve en kötü koşullarda yaşıyor" dedi.

"Bu suçlara sessiz kalanlar siyonist rejimin suç ortaklarıdır." diyen el-Usumi, "Geçtiğimiz günlerde Arap Parlamentosu Birliği, Gazze'ye insani yardımları gözden geçirmek ve siyonist rejimin savaş suçlarının devamını önlemek amacıyla bir toplantı yaptı ve ABD'nin Gazze'deki savaşın durdurulmasını engelleme yönündeki vetosunu kınadık" ifadelerini kullandı.

"Hükümetlerimiz, Birleşmiş Milletlerin Filistin'e yönelik eylemsizliğini protesto etmeli ve siyonist rejime karşı Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı'na şikâyette bulunmalıdır" diyen el-Usumi, "Filistin halkının sorunlarının çözümü için elimizden geleni yapacağız. Filistin halkının hakkı, başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurmaktır" şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.