Arife gününde tonluk hayvanlar görücüye çıktı
Türkiye'nin önemli hayvan alım satım merkezlerinden olan Ağrı Hayvan Borsasında tonluk hayvanlar alıcı buldu.
Yaklaşık 1 ton 200 kilogramağırlığa sahip tosun 250 bin TL'ye alıcı buldu.
Dolandırıcılığa karşı Ağrı il Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerde vatandaşlara bilgilendirmede bulundu.
Hayvanını satmak için gelenler, kurbanlık hayvanını arife gününe bırakanların uğradığı borsada alışverişte çok yoğun geçti.
Getirdiği hayvanı 250 TL'ye sattığını belirten yetiştirici Alican Abas, hayvanı alan kişiye hayırlı olmasını diledi.
Alican Abas, "Son günlerde hayvan fiyatlarında düşüş vardı bu tosunumuzu da 250 bin TL'ye sattık. Hayvanımız 1 ton 200 kilogram geliyordu. Allah alana hayırlı mübarek etsin." dedi.
Tosununa 'Boyka' ismini veren Sedat Kural ise, "Bu yıl kurbanlar ve satışlar iyi memnunuz, vatandaşlar da memnun. Tosunum 700 kilogram geliyor, 225 bin TL istiyorum. 215 bin, 220 bin TL'ye satılırsa veririm. Alıcı çok inşallah satılır, nasip bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.