ATO'dan bir hizmet daha!

ATO'dan bir hizmet daha!
ATO, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Enterpreneurs’ Mobilitiy 8' projesi kapsamında yeni girişimcileri Avrupa'ya gönderiyor.

Ankara Ticaret Odası (ATO), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Enterpreneurs’ Mobilitiy 8 (Girişimcilerin Hareketliliği 8) Programı kapsamında yeni girişimcilere Avrupa kapısını açıyor.
Program kapsamında, yeni girişimcilerini Avrupa’ya gönderen ATO, girişimci üyelerinin de Avrupalı girişimcilere ev sahipliği yapmasını sağlıyor.
2020 yılına yönelik stratejisini EU 2020 adıyla tanımlayan Avrupa Birliği, “Küreselleşen Çağ için Sanayi Politikası” başlığı altında KOBİ’lere yönelik politika yürütüyor. Kısaca COSME (İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı) adı altında bir dizi proje uygulamaya koyan Avrupa Birliği’nin projelerinden biri de “ERASMUS for Young Enterpreneurs-Genç Girişimciler için ERASMUS” programı.
Girişimciliği geliştirmek amacıyla yürütülen bu program, uygulandığı ülkede belirlenen konsorsiyumlar tarafından yürütülüyor. Ankara Ticaret Odası programın Türkiye bölümünde yer alan dört aracı kurumdan biri olarak konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.
Enterpreneurs’ Mobility (Girişimcilerin Hareketliliği) teknik adı verilen programda aracı kurum görevi üstlenen ATO, son üç yıl içinde kurulan işletmelerine çağrı yaparak, isterlerse programa dahil olarak Avrupa Birliği ülkelerine gidip iş ilişkileri kurabileceklerini, isterlerse de Avrupa Birliği ülkelerinden girişimci şirketlere ev sahipliği yaparak bilgi ve tecrübe paylaşımı yapabileceklerini duyurdu.
AYLIK 560-1100 AVRO ARASI HİBE

Ankara Ticaret Odası’nın yürüttüğü program kapsamında yurtdışına gitmek isteyen girişimcilere, gidilecek ülkenin şartlarına göre 560 ila 1.100 Avro arasında hibe ödenecek.
Program kapsamında gerçekleştirilecek karşılıklı girişimci değişimleriyle girişimciliğin geliştirilmesi, pazarın çeşitlendirilmesi, inovasyon avantajlarından yararlanılması ve yeni iş imkanları oluşturulması amaçlanıyor.
Programa katılmak isteyen girişimcilerin, son üç yıl içinde işletme kurması veya sağlam bir iş planı ile yeni iş kurma planı olması ve yabancı dil bilmesi gerekiyor.
 AB ülkelerinden gelecek girişimcilere ev sahipliği yapmak için de bir KOBİ’nin sahibi ve yöneticisi olmak, en az üç yıl boyunca bir şirket yönetmek ve yabancı dil bilmek şartı aranıyor.
“GİRİŞİMCİLERİN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”
ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Türkiye’nin yeni iş alanları yaratacak, inovatif ürün ve hizmetleriyle ekonomiyi canlandıracak yeni girişimcilere ihtiyacı olduğunu söyledi.
Sosyal ve ekonomik anlamda son derece hayati işlevleri yerine getiren girişimcilerin desteklenmesi gerektiğini ifade eden Bezci, “ATO olarak aracılık yaptığımız bu program, genç girişimcilerimizin küreselleşen dünyaya entegre olmalarını, ufuklarını geliştirmelerini sağlıyor” dedi. Bezci, yeni girişimcileri programa katılmaya davet etti.
AYLIK HİBE TUTARLARI

ATO’nun çağrısına uyarak, girişimci değişim programından yararlanmak isteyen girişimcilere gidecekleri ülkelere göre verilecek hibe tutarları şöyle:

 
ÜLKEHİBE (AVRO)ÜLKEHİBE (AVRO)
ARNAVUTLUK530LETONYA610
AVUSTURYA900LİTVANYA560
BELÇİKA830LİHTİNŞTAYN1100
BULGARİSTAN560LÜKSEMBURG830
ÇEK CUMHURİYETİ610MACARİSTAN670
HIRVATİSTAN720MALTA720
KIBRIS RUM KESİMİ780KARADAĞ560
DANİMARKA1100HOLLANDA830
ALMANYA830NORVEÇ1100
ESTONYA670POLONYA610
FRANSA900PORTEKİZ780
FİNLANDİYA950ROMANYA560
MAKEDONYA560SIRBİSTAN560
YUNANİSTAN780SLOVENYA720
İZLANDA900SLOVAKYA610
İRLANDA1000İSPANYA830
İSRAİL950İSVEÇ950
İTALYA900TÜRKİYE750
  İNGİLTERE1000
 
 

Kaynak:HÜR24 Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.