18 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Antalya24°C

AVUSTRALYA’YA KAÇMAK İSTEYEN 3 PKK’LI YAKALANDI

Avustralya'da PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları belirlenen karı ve koca ile bir oğlu, tekrar Avustralya'ya dönecekleri sırada Gaziantep Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındı.

Avustralya’ya kaçmak isteyen 3 PKK’lı yakalandı

18 Ekim 2018 Perşembe 17:33

PKK adına eylem ve faaliyetlerde bulunmak için Avustralya'dan Gaziantep’e gelen 3 şüpheli tekrar Avustralya'ya dönecekleri sırada havalimanında yakalanarak gözaltına alındı.

Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Avustralya’dan PKK adına faaliyetlerde bulunmak üzere Gaziantep'e geldiği belirlenen 3 kişinin tekrar bu ülkeye dönecekleri sırada havalimanında gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, “İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde, yapılan operasyonda, PKK/KCK terör örgütü adına Avusturalya’da faaliyetlerde bulunduğu ve örgüt adına faaliyetlerde bulunmak üzere ülkemize/Gaziantep’e, geldiği, tekrar Avusturalya’ya dönecekleri yönünde bilgiler elde edilmiştir.”denildi.

Şüphelilerin sosyal medya hesapları üzerinden de PKK/KCK’yi övücü, özendirici paylaşımlar yaptığı ve örgütün propagandasını yaptığının tespit edildiği belirtilen açıklamada, 3 şüphelinin Avustralya'ya gitmek üzereyken Gaziantep Havalimanı’nda yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.