18 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara23°C
  • İzmir24°C
  • Antalya22°C

AZOV'UN 5 KOMUTANI TÜRKİYE'YE GETİRİLDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, takasla geri alınan Azov taburunun 5 üyesinin güvenlik amaçlı Türkiye'de bulunduğunu söyledi.

Azov'un 5 komutanı Türkiye'ye getirildi

22 Eylül 2022 Perşembe 11:27

Türkiye'nin arabuluculuğuyla gerçekleştirilen esir takası sonrası açıklamalarda bulunan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, ülkeye iade edilen 215 Ukraynalı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etti.

Söz konusu takasla aralarında ölüm cezasına mahkûm edilenlerin de olduğu 215 Ukraynalıyı kurtardıklarını belirten Zelenskiy, takasla geri alınan Azov taburunun 5 komutanının ise güvenlik amaçlı Türkiye'de bulunduğunu kaydetti.

Zelenskiy, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Azov'un 5 komutanı, Erdoğan'ın özel kontrolü altında Türkiye'de güvende tutulacak. Bunlar Sergey Volınski, Svyatoslav Palamar, Denis Prokopenko, Oleg Homenko, Denis Şlega. Bir daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'a minnettarım" ifadesini kullandı.

Zelenskiy, takas karşılığında Rusya'ya 55 askeri iade ettiklerini belirtti.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofis Başkanı Andriy Yermak da söz konusu takasla alınan 215 kişinin arasında 108 Azov taburu savaşçısının olduğunu söyledi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.