Bağımlılıklarla Mücadelede Federasyon ve Üniversite İşbirliği
Yeşilay ve Uluslararası Yeşilay Federasyonu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile “Bağımlılıkla Mücadele İşbirliği Protokolü” imzaladı. Bilgilendirici, önleyici ve rehabilite edici bir misyon üstlenerek tütün, alkol ve uyuşturucu gibi zararlı maddelerin tüketimini en aza indirmek, sağlıklı bir nesil ve toplumun oluşmasına zemin hazırlamak, bağımlıların kurtulmalarına yardımcı olacak yolları geliştirmek, tedavi etmek ve bu bireylerin topluma yeniden kazandırılmasını sağlamak, henüz bağımlı olmayanları uyarmak ve eğitmek amacı ile yapılan işbirliği anlaşması kapsamında ortak çalışmaların yürütülmesi planlanıyor.
Yeşilay Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Uluslararası Yeşilay Federasyonu Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün hazır bulunduğu imza töreni, 22 Eylül tarihinde Sepetçiler Kasrı’nda gerçekleşti.
“Çalışmalarımız dünya ülkelerine model oluyor”
Yeşilay’ın toplum ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalıştığını belirten Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk imza töreninde; “Uluslararası Yeşilay Federasyonu ile birlikte Sağlık Bilimleri Üniversitesi arasında imzaladığımız bu protokol, çalışmalarımızın bilimsel temelini daha da güçlendirecek. Yeşilay artık dünyaya açılmış bir markadır; projelerimiz dünyaya model oluyor. Uzun vadeli ve geniş kapsamlı projelerimizde üniversitenin desteğini almanın bizim için çok önemli olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu. Bilimsel temelli önleyici ve rehabilite edici çalışmaları ülke genelinde uygulamaya başlattıklarını söyleyen Öztürk, şunları söyledi:
“Hedef kitleye özelleştirilmiş içeriklerle 11 milyon öğrenciye ulaştırdığımız “Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM)” alanındaki en geniş kapsamlı eğitim programıdır ve diğer ülkelere de model niteliktedir. Yine sosyal rehabilitasyon uygulamamız olan Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM), dünyaya yeni bir yaklaşım sunabilecek düzeye ulaşmıştır. Yeşilay, içerikleriyle, yürüttüğü etkinlikler ve projelerle ulusal ve uluslararası arenada çok önemli bir marka olma yolunda bilimin desteğiyle hızlı ve sağlam adımlarla yol almıştır.”
Bağımlılıkların gençliğimizin ve geleceğimizin en büyük tehdidi olduğuna dikkat çeken Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olmasının önemli bir avantaj olduğunu, ancak gençlerimizi bağımlılıklardan koruyamazsak bu avantajın bir riske dönüşebileceğini belirtti. Bu işbirliğinin hem ülke gençlerimiz, hem de federasyonla birlikte uluslararası gençliğimiz için faydalı olmasını diledi.
“Hedef 2017 sonuna kadar 100 ülkede Yeşilay”
Uluslararası Yeşilay Federasyonu Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman ise yaklaşık bir asırdır bağımlılıklarla mücadele eden Yeşilay’ın, 30 ülkede Yeşilay’ın kuruluşuna öncülük ettiğini, 2017 sonunda 100 ülkeye ulaşılmasının hedeflendiğini belirterek, “İnsanlığın önünde büyük bir tehdit olan bağımlılıklara karşı Yeşilay’ın çalışmalarını ve uyarılarını daha güçlü kılmak ve asırlık deneyimlerinden de faydalanarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile birlikte hareket etmek amacıyla bu işbirliği protokolünü imzalamış bulunuyoruz. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Kaynak:HÜR24 Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.