Bakan Gürlek: Sermaye piyasası soruşturmalarında 20 şüpheli tutuklandı
Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında yatırımcılarda korku ve paniğe neden olabilecek spekülatif paylaşımlar yapan 246 sosyal medya hesabı hakkında erişimin engellenmesine karar verildiğini bildirdi.
16 şüpheli daha tutuklandı
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen ayrı bir soruşturma kapsamında ise sosyal medya üzerinden sermaye piyasalarını manipüle etmeye yönelik paylaşımlar yapan hesap sahipleri hakkında adli işlemler başlatıldı.
Bu kapsamda 16 şüphelinin tutuklandığı belirtildi.
41 şüpheli hakkında iddianame
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının bu yıl işlem hacmi ve hisse fiyatlarında olağan dışı dalgalanmalara ilişkin tespitler üzerine yürüttüğü soruşturma sonucunda 41 şüpheli hakkında iddianame düzenlendi.
Gürlek, vatandaşların birikimlerini hedef alan, yatırımcıları yanıltan ve piyasaları manipüle eden kişi ve yapılar hakkında adli işlemlerin sürdüğünü belirterek "Vatandaşımızın alın terini, emeğini ve birikimini istismar edenlerden hukuk önünde hesap sorulacaktır." ifadelerini kullandı.
Kaynak:İLKHA

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.