14 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara5°C
  • İzmir15°C
  • Antalya18°C

BAKAN ŞİMŞEK: TAAHHÜTLERİMİZİ YERİNE GETİRMEYE KARARLIYIZ!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Fiyat istikrarının sağlanması, mali disiplinin yeniden sağlanması ve yapısal reformların uygulanması da dahil olmak üzere taahhütlerimizi yerine getirmeye kararlıyız" dedi.

Bakan Şimşek: Taahhütlerimizi yerine getirmeye kararlıyız!

13 Ekim 2023 Cuma 16:18

Fas'ın Marakeş kentinde gerçekleştirilen Dünya Bankası Grubu ve Uluslararası Para Fonu (IMF) Yıllık Toplantılarına katılan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner ile bir araya geldi.

Sosyal medya hesabından görüşmeyle ilişkin paylaşım yapan Şimşek, Almanya'nın dış ticaretten mali ve teknik işbirliği ve turizme kadar pek çok alanda Türkiye'nin kilit ortağı olduğuna işaret etti.

Şimşek, "Marakeş'de Bakan Lindner ile bir araya gelmekten keyif aldım. Almanya-Türkiye ve Avrupa Birliği-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesine yardımcı olmak için birlikte çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum" dedi.

Ekonomist Timothy Ash de toplantılara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, teşekkür ederek, "Türkiye'nin güçlü bir hikayesi olduğu göz önüne alındığında, yatırımcı ilgisi şaşırtıcı değil. Fiyat istikrarının sağlanması, mali disiplinin yeniden sağlanması ve yapısal reformların uygulanması da dahil olmak üzere taahhütlerimizi yerine getirmeye kararlıyız" değerlendirmesinde bulundu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.