21 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara14°C
  • İzmir20°C
  • Antalya22°C

BAKAN SOYLU İSTANBUL'DA BİR ARACIN 5 KİLOLUK PATLAYICI İLE ELE GEÇİRİLDİĞİNİ AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında İstanbul otogarında PKK'lıların bir aracın altına yerleştirdiği 5 kilo patlayıcının ele geçirildiğini, 2 kişinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Soylu İstanbul'da bir aracın 5 kiloluk patlayıcı ile ele geçirildiğini açıkladı

28 Nisan 2021 Çarşamba 22:45

Konu ile ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Soylu, "Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir. Polisimizin otogardaki dikkatli sonucu ve istihbaratımızın 5 kiloluk patlayıcı otogarda tespit ettiler. Bunları yerleştirenleri de yakaladılar. 2 kişi gözaltında." ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Annelerinden Fatma Yetki'nin yarın evladı ile buluşacağını belirten Bakan Soylu yarın ki buluşma ile 25. buluşma gerçekleşeceğini kaydetti.

"Kırmızı listeden bir ismin 17-18 gündür ifadesinin alıyoruz"

Bakan Soylu, "15 yaşında çocukları Recep'i kaçırıyorlar. Yıllar geçiyor Diyarbakır'da HDP binasının önünde, terör örgütüne meydan okudular. Dört buçuk yıl önce ikna çalışmalarına başladık. Ailelerle görüşülüyor, onlara evlatları adalete teslim olurlarsa, onlara destek olunacağı, yardımcı olacağı anlatılıyor. İkna çalışmalarımız PKK'yı tuz ruhunun erittiği gibi eritiyor. Kırmızı listeden bir ismin 17-18 gündür ifadesinin alıyoruz. Önemli şeyler söyledi. Dost bildiklerimizin bize nasıl ihanet ettiklerini, arkamızdan nasıl kumpaslar çevirdiklerini anlattı." şeklinde konuştu.

17 günlük tam kapanma

17 günlük tam kapanma ile ilgili de konuşan Soylu, "Milletimiz, sağlıkçılarımız, güvenlikçilerimiz, esnafımız büyük fedakarlıklar yaptı. Türkiye'yi görünenle değerlendirenler her zaman yanılmışlardır. Türkiye görünenin çok fazlasıdır. Türkiye bu süreçte ölçerek, biçerek vatandaşlarımızın devletten, hükümetten beklediğini yerine getirerek elinden geleni ortaya koymuştur. Bütün üretim şartları düşünülerek hareket ediliyor. Kapanma olmasaydı bayram için hareketlilik olacaktı. Aşılar sayesinde Haziran sonunda iyi bir noktada olacağız." diye konuştu.

Alkol yasağı

Alkol yasağına da kısa değinen Bakan Soylu, "Geçen kısıtlamada da bu tartışmayı yaptık. Bütün kısıtlamalarda ne varsa aynı. Kural aynı sadece süre uzadı. Cumartesi-Pazar kısıtlamasından hiçbir farkı yok. İngiltere'de, Fransa'da, Almanya'da birçok örnekleri var. Alkol yasağından rahatsız değilim. Daha önce de yapıldı. Biz buradan sağlıklı çıkalım da nasıl çıkarsak çıkalım." sözlerini kaydetti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.