Bakan Yumaklı: TMO bugüne kadar yaklaşık 10 milyon ton ürün aldı

Bakan Yumaklı: TMO bugüne kadar yaklaşık 10 milyon ton ürün aldı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) hububat alımlarını aralıksız sürdürdüğünü belirterek, bugüne kadar yaklaşık 10 milyon ton ürün alındığını ve alımların devam ettiğini söyledi.

Eskişehir'deki TMO Sivrihisar Tesislerini ziyaret eden Yumaklı, tarımsal üretimin hem ekonomi hem de gıda arz güvenliği açısından stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

Dünya Bankası verilerine göre Türkiye'nin 2025 yılı tarımsal hasılasının 83,2 milyar dolarla tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığını ifade eden Yumaklı, bu sonuçla Türkiye'nin Avrupa'da birinci, dünyada ise yedinci sıraya yükseldiğini söyledi.

Buğday başta olmak üzere stratejik ürünlerde üretim planlamasına büyük önem verdiklerini belirten Yumaklı, iklim değişikliği, verimlilik ve tohum geliştirme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

650 noktada hububat alımı sürüyor

Bu yıl yurt genelinde buğday hasadının yüzde 73'ünün, arpa hasadının ise yüzde 79'unun tamamlandığını aktaran Yumaklı, TMO'nun ülke genelindeki 650 alım noktasında faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti.

Yumaklı "Çiftçimizin elinde bir gram ürün dahi kalmayacak. TMO'ya getirilen bütün ürünler alınacak." ifadelerini kullanarak, bugüne kadar yaklaşık 10 milyon ton ürünün alındığını ve alımların devam ettiğini bildirdi.

58 milyar liralık ödeme yapıldı

Alımı gerçekleştirilen ürünlerden ödeme vadesi gelenler için üreticilerin hesaplarına bugüne kadar yaklaşık 58 milyar lira aktarıldığını açıklayan Yumaklı, ödemelerin planlandığı şekilde sürdüğünü söyledi.

Bitkisel üretimde bu yıl Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırılmasını beklediklerini ifade eden Yumaklı, özellikle buğday ve arpa üretiminde tarihi seviyelere ulaşılacağını öngördüklerini belirtti.

Hasat döneminin tamamlanmasının ardından üretim rakamlarının kamuoyuyla paylaşılacağını kaydeden Yumaklı, tüm üreticilere bereketli ve kazançlı bir hasat sezonu diledi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.