Balcalı Hastanesi başhekimliğinde görev değişimi
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde başhekimlik görevinde değişiklik yaşandı. Başhekimlik görevini sürdüren ve aynı zamanda Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı olan Prof. Dr. Hacer Yapıcıoğlu Yıldızdaş, görevini bıraktı. Boşalan başhekimlik görevine, Acil Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Sebe atandı.
Prof. Dr. Ahmet Sebe’nin özgeçmişi
1968 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Sarıseki Mahallesi’nde doğan Prof. Dr. Ahmet Sebe, ilk ve ortaöğrenimini Sarıseki İlköğretim Okulu’nda tamamladı. 1993 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Sebe, 2002 yılında aynı fakültenin Acil Tıp Anabilim Dalı’nda uzmanlığını aldı.
Bir süre Osmaniye Devlet Hastanesinde görev yapan Sebe, ardından Çukurova Üniversitesi’ne dönerek öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam etti. 2008 yılında doçent, 2015 yılında ise profesör unvanını aldı.
Çukurova Üniversitesi’nde bugüne kadar Senato Üyeliği, Ceyhan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Etik Kurul Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunan Prof. Dr. Sebe, 2017-2020 yılları arasında Balcalı Hastanesi Başhekim Yardımcılığı görevini yürüttü. Bu dönemde İhale Komisyon Başkanlığı, Yapı Dairesi Sorumluluğu ve İş Sağlığı Güvenliği Sorumluluğu gibi idari görevler de üstlendi.
Zehirlenmeler, çevresel aciller ve travma alanlarında uzman olan Prof. Dr. Ahmet Sebe, ulusal ve uluslararası birçok makale, kitap ve bildiri kaleme aldı. Evli ve iki çocuk babası olan Sebe, yeni görevine başladı.
Kaynak:İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.