Bartın’da istihdam arttıracak kurslar açılacak
Bartın'da İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 2016 yılı ilk toplantısı gerçekleştirildi.
Bartın'ın işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacını tespit etmek veya ettirmek, mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları ile işletmelerde yapılacak mesleki eğitim ve istihdam konularında etkinlik ve verimliliği artırmak amacıyla yerel düzeyde politikalar oluşturmak, plan yapmak ve kararlar almak, ilgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde bulunmak üzere çalışmalar yürüten İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında toplandı.
Toplantıda Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Dönmez, İl Özel İdare Genel Sekteri İbrahim Kayış, Bartın Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Metin Tunay, Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram ile diğer kurul üyeleri de hazır bulundu.
2015 yılına ait İİMEK faaliyet raporu ve sonuçlarının kurula sunumu ile başlayan toplantıda 2015 yılında açılan/düzenlenen 515 adet kursa 4 bin 340 kursiyerin katıldığı ve 2 bin 684 kursiyerin işe yerleştirildiği belirtildi.
İstihdamda başarıya ulaşmak için, ekonomi, ticaret ve sanayi dünyasının temsilcileri ile işbirliği içinde hareket edilmesinin önemini vurgulayan Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Çakır toplantının ardından yaptığı değerlendirme şöyle konuştu:
"Günümüzde işsizliğin azaltılması ve istihdamın arttırılması için ekonomik büyüme ve kalkınma tüm ülkelerin ortak amacı haline gelmiştir. Bartın'ın işgücü potansiyelini ortaya çıkararak İl bazında gelecek dönemdeki işgücü ihtiyaçlarını belirlemek üzere gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile başlatılan eğitimler ve kurslar ilimizin istihdam politikalarına yön vererek firmalarımızın yoğunluklu olarak sıkıntı yaşadığı kalifiye elaman ihtiyacına çözüm olacaktır. Üretim anlayışının, teknolojinin ve insan ihtiyaçlarının çeşitlenmesi nedeniyle hızlı bir değişim geçiren çalışma hayatında değişime ayak uydurmanın yolu doğru istihdam politikaları oluşturmaktan ve kaynakları doğru bir şekilde kullanmaktan geçiyor. Bartın açısından bilgi teknolojileri ile bilişim, hizmet ve insan kaynakları gibi alanlarda ve enerjimizi diğer kaynaklarımızı verimli bir şekilde kullandığımız takdirde işsizliği azaltma istihdamı arttırma konusunda başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu toplantılarda ayrıntılarıyla ele aldığımız üzere, ilimizdeki işsizlik oranını en aza indirmek, istihdamı arttırıcı tüm proje ve çalışmaları titizlikle yürütmek Bartın TSO olarak hayati derecede önem verdiğimiz bir konudur. İş dünyası olarak Bu konuda elimizden gelen tüm gayreti ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte kararlılıkla sarf etmekteyiz."
Yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgi de veren Çakır şöyle devam etti: "İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki Eğitim Kurumları tarafından açılması teklif edilen meslek kursları ile meslek liseleri bünyesinde açılması planlanan alan-dal teklifleri değerlendirilerek karara bağlanarak İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından teklif edilen kurs talepleri değerlendirilmiştir. Engellilere yönelik mesleki eğitim projelerinin de ele alındığı toplantıda; Amasra ilçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı Amasra ÇPAL meslek lisesi bünyesinde 2016/2017 eğitim Öğretim yılından itibaren adalet alanı /zabit katipliği dalının açılmasına, Kurucaşile İlçe milli eğitim müdürlüğüne bağlı Kurucaşile halk eğitim merkezi ve ASO müdürlüğünün ilçede İş-Kur müdürlüğü ile işbirliği kapsamında girişimcilik kurslarının açılmasına karar verilmiştir. Kozcağız ÇPL lisesi bünyesinde2016/2017 eğitim öğretim yılı içerisinde Ayakkabı ve Saraciye teknolojisi üretim dalının açılması ile tarımsal nüfus gençleşiyor projesi kapsamında hazırlanan 3 grup süt sığırı yetiştiriciliği, domates yetiştiriciliği ve arı ve fındık yetiştiriciliği mesleklerinde kurs taleplerinin yapılacak planlama doğrultusunda il genelinde belirlenen köylere açılmasına karar verilmiştir."
Kaynak:İstanbul Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.