Başsavcılıktan "İmamoğlu" davası tutuklularına çay yasağı iddiasına yalanlama

Başsavcılıktan "İmamoğlu" davası tutuklularına çay yasağı iddiasına yalanlama
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın-yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan, "İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü" yargılaması kapsamında tutuklulara çay yasağı getirildiği haber ve paylaşımların gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Başsavcılığın açıklamasında "Hükümlü ve Tutuklular ile Ceza İnfaz Kurumları Personeli’nin İaşe Yönetmeliği"nin 4/3 maddesi uyarınca, günlük olarak duruşmalara katılan tutuklulara öğünleri için kumanya verildiği belirtildi.

Duruşma öncesinde veya aralarında çay ve kahve servisi yapılmasının yasal dayanağının bulunmadığı için hiçbir tutukluya böyle bir uygulamanın yapılmadığı kaydedildi.

Ceza infaz kurumlarında bulunan tutuklu ve hükümlülerin kaldıkları odalarda çay içmelerine ilişkin herhangi bir sınırlama bulunmadığı vurgulandı.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.