14 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • İzmir22°C
  • Antalya25°C

BATI ŞERİA'DA ARAÇLA EZME OPERASYONUNDA 4 İŞGAL KUVVETİ YARALANDI

Batı Şeria'nın güneyinde El Halil yakınlarında, bir Filistinli aracıyla çarptığı 4 işgal kuvvetini yaraladıktan sonra siyonistler tarafından şehit edildi.

Batı Şeria'da araçla ezme operasyonunda 4 işgal kuvveti yaralandı

29 Aralık 2023 Cuma 15:41

Batı Şeria'nın güneyinde El Halil yakınlarında, bir Filistinli aracıyla çarptığı 4 işgal kuvvetini yaraladıktan sonra siyonistler tarafından şehit edildi.

Olay, El Halil'in güneyinde Dura yakınlarındaki Vadi el-Şekafa bölgesinde işgal ordusuna ait kontrol noktasında meydana geldi.

Filistin medyasına göre ismi henüz öğrenilemeyen bir Filistinli, aracıyla kontrol noktasına gelerek aracının işgal kuvvetlerini üzerine sürdü.

Aracın çarpması sonucu 4 işgal kuvveti yaralandı. Araçla ezme operasyonu sonrası işgalciler araç sürücüsüne defalarca ateş açtı.

Operasyonun faili, burada şehit oldu. Son bir haftada işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'ün bölgelerinde düzenlenen direniş eylemlerinde, 12 Filistinli şehit olurken 6 işgal kuvveti yaralandı.

Filistin Bilgi Merkezi Maati'ye göre Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 36 silahlı eylem operasyonu, bir bıçaklama operasyonu, bir çarpma girişimi ve işgal kuvvetlerini hedef alan 16 patlayıcı madde eylemi de dahil olmak üzere 123 direniş eylemi gerçekleşti. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.