16 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara22°C
  • İzmir27°C
  • Antalya30°C

BATMAN 5. TARIM, GIDA VE HAYVANCILIK FUARI KAPILARINI ZİYARETÇİLERE AÇTI

Bu yıl beşincisi düzenlenen Batman Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, Batman Valisi Ekrem Canalp’in katılımı ile kapılarını ziyaretçilere açtı.

Batman 5. Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı

15 Ekim 2024 Salı 16:40

Batman Valiliği koordinesinde kamu kurumları ve odaların iş birliğiyle tarım ve hayvancılık sektörünün önde gelen firmalarını bir araya getiren ve bu yıl beşincisi düzenlenen Batman Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, Vali Ekrem Canalp’in katılımı ile kapılarını ziyaretçilere açtı. 
19 Ekim Cumartesi gününe kadar Valilik yanındaki Adalet Caddesi üzerinde sektör temsilcilerini ve ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarda; tarım makineleri, sera teknolojileri, zirai ilaçlar, çeşitli gıda üretim firmaları, yerel tarım ürünleri ve yem sanayisi gibi birçok sektör ürünlerini tanıtma imkânı bulacak. 
Fuarın açılışında kısa bir konuşma yapan Vali Canalp, Batman ve bölge için olmazsa olmazlarından bir tanesinin Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) olduğunu ifade ederek, “Gıda İhtisas OSB olmadığı zaman, siz sadece ham madde üreticisi oluyorsunuz. Ama bunu nihai ürün haline getirdiğiniz zaman sadece ham madde üreticisi değil, aynı zamanda zenginli ve refahı o kentte taşımış oluyorsunuz. Bizler de bu düsturla iki yıl önce bismillah dedik, yolla çıktık. İnşallah önümüzdeki hafta Oymataş Gıda İhtisas OSB’nin yatırımlar için parsel tahsislerini Sanayi Bakanlığımızın internet sitesinde yatırımcılarımıza açacağız. Bu ne demek; Batman’da üretilmiş olan her ürün bizim gıda ihtisas OSB’de nihai ürün haline getirilecek, sadece bir lira elde etmiş olduğumuz ürünlerden artık 5 lira elde edebilen bir Batman hailene geleceğiz” dedi.
Daha sonra katılımcılar birlikte fuarın açılış kurdelesini kesen Vali Canalp, fuara katılan firma ve kurumların stantlarını ziyaret ederek, firma yetkilileri ile bir süre sohbet etti.
Fuarın açılış programına; Vali Canalp'ın yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, ilçe Belediye Başkanları, kamu kurum yöneticileri, Siyasi Partilerin İl Başkanları, Oda başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.