Batman Garı'nda tatbikat yapıldı

Batman Garı'nda tatbikat yapıldı
Batman Tren Garı'nda tehlikeli madde taşımacılığında oluşabilecek kaza ve yangın risklerine karşı personelin bilinçlendirilmesi amacıyla eğitim ve uygulamalı tatbikat düzenlendi.

Devlet Demiryolları Batman Gar Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitim programında, gar sahasında tehlikeli madde taşımacılığı sırasında alınması gereken güvenlik tedbirleri ele alındı.

Uzman eğitmenler tarafından verilen eğitimde, olası kaza ve yangın durumlarında uygulanması gereken müdahale yöntemleri detaylı şekilde anlatıldı.

Eğitimin ardından gar sahasında uygulamalı tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta, tehlikeli madde taşımacılığı sırasında meydana gelebilecek yangın ve acil durumlara karşı alınacak önlemler pratik olarak gösterildi.

Personelin müdahale kapasitesinin artırılması ve olaylara hızlı şekilde müdahale edebilmesi hedeflendi.

Devlet Demiryolları Batman Gar Müdürü Halil Saruhan, tehlikeli madde taşımacılığının yüksek güvenlik gerektirdiğini belirterek bu tür eğitim ve tatbikatların personelin hazır ve bilinçli olması açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Ayrıca benzer eğitim faaliyetlerinin belirli aralıklarla sürdürüleceği bildirildi.

Batman Garı'nda tatbikat yapıldı

Batman Garı'nda tatbikat yapıldı

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.