Batman Üniversitesi sempozyuma ev sahipliği yaptı

Batman Üniversitesi sempozyuma ev sahipliği yaptı
Batman'da tıp fakültesi ihtiyacının da konuşulduğu sempozyumda sunulan bildirilerde kadın doğum ve pediatri gibi tıp bilim dallarında yeni perspektifler ele alındı.

Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen Batman Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumuna Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Erhan Okuyan, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Sıddık Evsen, öğretim üyeleri, doktor ve sağlık çalışanı katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumda; yapay zekâ teknolojilerinin tıp alanında kullanılması ve sağlık hizmetlerini daha verimli kılınması gibi birçok alanda bilimsel faaliyetler değerlendirilerek özellikle kadın doğum ve pediatri gibi tıp bilim dallarında yeni yöntem ve perspektifler ele alındı.  

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Sıddık Evsen, yaptığı açılış konuşmasında; “Batman’da ve Üniversite’de çok güzel işler oluyor. Batman Üniversitesine bir tıp fakültesi gerekiyor. Bunun için adımlar atılacak gibi görünüyor. Bölgedeki hastanın il dışına gitmemesi gerekiyor; bizlerin, hekimlerin hasta ayağına gitmesi gerekiyor. Öğrenciler oldukları şehirlerde tıp eğitimi alabilmeli. Çünkü öğrencinin başka bir şehirde tıp eğitimi almak istemesi oldukça maliyetlidir. Dilerim ki Batman’a da bir tıp fakültesi kazandırılır. Birçok öğretim üyesi aramızda, dilerim çok faydalı bir sempozyum olur. Tıp sempozyumları, yapıldığı şehirlerde bulunan hekimler için yeni gelişmelerin takibi açısından oldukça önemlidir.” dedi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, yaptığı konuşmada, “Sağlık alanında faaliyet gösteren farklı bilim dallarındaki kurumlar ve tıp dernekleri arası iş birliğinde ülkemizdeki ilk örnek olan Batman Multidisipliner Yaklaşımlar Sempozyumunu Batman Üniversitesi çatısı altında düzenliyor olmaktan ve pek kıymetli misafirlerimize ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Batman Üniversitesi olarak Diş Hekimliği Fakültemiz ile sağlık alanındaki çalışmalarımız doğrultusunda önemli bir aşamayı geride bıraktık. Çok kısa bir sürede, Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanemizin hizmet binasının yapım sürecine başladık ve Fakültemiz için ruhsat aldık. Batman Üniversitesi olarak tıp fakültesine giden yolda basamak oluşturan bu gibi çalışmalarla Batman’ın tıp fakültesi kurulmasının önünü açmak istiyoruz." diye konuştu.

İki yıl gibi kısa bir sürede diş hekimliği fakültenin ünitlerini hazır hale getirdiklerini ifade eden Demir, şöyle devam etti:

"Bu anlamda çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz, ayrıca pek kıymetli değerli hekimlerimiz ve hocalarımız bulunmaktadır. YÖK’e tıp fakültesi için dosyamızı hazırlayarak ilettik. Dosyamızı hazırlarken şu konuya da dikkat ettik; Batman Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinin çok geniş imkânları, hocaları ve laboratuvarları var. Fakülte, tıp eğitimi ve hospitalizasyon hizmetlerinin yanı sıra mühendislik fakültesinin bilgi birikimini kullanacak tıp ile mühendisliği birleştirecek laboratuvarların ve tıbbi cihazların kullanılmasını sağlayacak olan sertifikasyona imkân veren medikal unsurları da içerecek şekilde dosya hazırladık. Bu da bizi Mardin gibi, Siirt gibi çevre illerde bulunan tıp fakültelerinden ayırabilecektir; aynısı değil de Üniversitemizi bir adım daha ileri götürebilecek bir çalışma oldu.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.