14 Ekim 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara24°C
  • İzmir26°C
  • Antalya26°C

BATMAN ÜNİVERSİTESİ'NDEN HAKLARINDA ÇIKAN HABERLERE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Haklarında çıkan haberlere ilişkin yazılı bir açıklama yapan Batman Üniversitesi, yapılan asılsız haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirme maksadıyla dolaşıma sokulduğunu bildirdi.

Batman Üniversitesi'nden haklarında çıkan haberlere ilişkin açıklama

14 Ekim 2024 Pazartesi 12:43

Bazı basın ve yayın organlarına yansıyan ve "Batman Üniversitesi'ndeki usulsüzlükler Sayıştay raporuna yansıdı", "Erasmus Parasıyla Zigon Sehpa", "Üniversite, Erasmus ödeneğiyle mobilya takımı almış", "Batman Üniversitesi Erasmus fonlarıyla koltuk takımı satın aldı!", "Erasmus parasıyla koltuk almışlar! İşte usulsüzlük listesi" gibi başlıklarla yansıyan haberlerde ele alınan konunun kasıtlı olarak bağlamından koparıldığı ifade edilen açıklamada, anılan rapordaki tavsiye mahiyetindeki bulgunun çarpıtılarak servis edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Kaldı ki bahsi geçen malzemelerin uygun bütçe tertiplerinden ilgili harcama kalemine tahsis edilen miktarlar aşılmadan satın alındığı, pandemi veya deprem sebebiyle kullanılamayan bütçenin sonraki yıllara aktarılmasının güncel el kitabına uygun olduğu, öğretim elemanı/öğrencilerin Erasmus hareketliliğine tahsis edilen bütçeden herhangi bir kısıntıya gidilerek faklı iş ve işlemlerde kullanılmak maksadıyla bir bütçe aktarımının söz konusu olmadığı, satın alınan büro malzemelerinin öğrencilerin Uluslararası İlişkiler Ofisinde yaptıkları iş ve işlemler için ihtiyaç duyulan ofis malzemelerinden oluştuğu, ofis bünyesinde büro hizmetlerinin yanı sıra öğrenci işleri hizmetlerinin de verildiği, satın alma işleminde Kamu İhale Mevzuatı açısından herhangi bir usulsüzlüğün bulunmadığının Sayıştay raporunda da sabit olduğu, Ofis'in söz konusu tasarrufunda mevzuat ve güncel uygulama esaslarına bir aykırılık bulunmadığı açıkça anlaşılmaktadır.

Ayrıca aktif faaliyetleriyle her geçen yıl kurumsal destek hibesi miktarını önemli oranlarda artıran Batman Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, yabancı öğrencilerin de üniversitemizdeki eğitim ve öğretim süreçlerini koordine etmektedir. Üniversitemizde hâlihazırda farklı bölüm ve programlarda 27 farklı ülkeden 225 uluslararası öğrenci kayıtlı olup 2024-2025 Öğretim Yılı kayıt süreçleri devam etmekte, bu sayının yeni öğrencilerle 300'ü aşması beklenmektedir." denildi.

Üniversite hakkında çıkan haberlerin asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, "Batman Üniversitesi Rektörlüğünce öğrencilerimizin marjinal çevrelerin etkisine girmemesi amacıyla pek çok çalışma ve sosyal sorumluluk projesi kararlılıkla yürütülmektedir. Batman Üniversitesi hakkında yapılan işbu haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirme ve üniversitemizin bu doğrultudaki bütün olumlu gayretlerini perdelemeye yönelik algı oluşturma maksadıyla dolaşıma sokulduğu açıktır." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.