16 Ekim 2024
  • İstanbul16°C
  • Ankara14°C
  • İzmir21°C
  • Antalya24°C

BATMAN'DA HİSSEDİLEN DEPREM HALKI SOKAĞA ATTI

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin hissedildiği Batman'da vatandaşlar sokağa döküldü.

Batman'da hissedilen deprem halkı sokağa attı

16 Ekim 2024 Çarşamba 11:37

 

Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Doğu ve Güneydoğu'nun birçok ilinde olduğu gibi Batman'da da hissedildi.

Deprem nedeniyle korkuya kapılan vatandaşlar, soluğu dışarıda aldı.

Saat 10.46 sıralarında meydana gelen deprem nedeniyle büyük panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini evlerinden ve iş yerlerinden dışarı attı.

Dışarıya çıkan kimi vatandaşlar çocuklarıyla birlikte evlerinin önünde bekleyişlerini sürdürürken, kimi vatandaşların ise parklarda oturdukları görüldü.

Deprem nedeniyle yaşadıkları korku dolu anları anlatan vatandaşlar, depremi hissettikleri gibi dışarı çıktıklarını belirtti.

"Depremi şiddetli hissettik"

Deprem olduğu esnada büyük panik yaşadıklarını ifade eden Osman Karabulut, "Deprem olduğunu ve her yerin sallandığını hissettiğimiz gibi iş yerindeki herkesle beraber kendimizi dışarı attık. Depremi biraz şiddetli hissettik. Binamız sallandı. Dışarı çıktıktan bir süre daha sallanma devam etti. Ama şu anda çok şükür bir sıkıntı yok." dedi.

"Bayağı sallandık"

Depreme iş yerinde yakalanan gazeteci Cebrail Uyanık, "Deprem anında gazete büromuz olan iş yerimizdeydik ve bayağı sallandık. O telaşla dikkatli bir şekilde hemen aşağıya inip, kendimizi korumaya aldık. Deprem bölgesi olan Batman'dayız. Rabbim bizleri korusun. Çok şükür şu ana kadar herhangi bir can kaybı haberi bizlere ulaşmadı ve bölgemizde de can kaybı olmamıştır. Şu an depremin ilk dakikaları ve herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum." diye konuştu. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.