07 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Ankara4°C
  • İzmir13°C
  • Antalya14°C

BATMAN'DA SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK'ya yönelik “Yıldırım-14 Şehit Uzman Jandarma VI.Kad.Çvş. Bülent DOĞAN” operasyonunda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Batman'da silah ve mühimmat ele geçirildi

31 Aralık 2020 Perşembe 12:41

Batman Valiliği açıklamasında, Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK'ya yönelik “Yıldırım-14 Şehit Uzman Jandarma VI.Kad.Çvş. Bülent DOĞAN” operasyonunda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği kaydedildi.

Valilik açıklamasında, Batman İl Jandarma Komutanlığı tarafından PKK/KCK Terör Örgütü faaliyetlerinin tespit ve deşifre edilerek etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyonlar kesintisiz olarak devam edildiği belirtildi. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hasankeyf ilçesi kırsalında icra edilen “Yıldırım-14 Şehit Uzman Jandarma VI.Kad.Çvş. Bülent DOĞAN” operasyonunda arazide gizlenmiş 1 adet roketatar antitank mühimmatı ve sevk fişeği, 3,5 kg C4 patlayıcı, 18 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) için kullanılan anahtar sistemi, 4 adet kol saati ile hazırlanmış EYP anahtar düzeneği, 45 adet elektrikli fünye, 5 adet telefon devresi, 4 adet EYP düzeneği alıcısı, 1 adet anten ve bağlantı kabloları, 8 metre kırmızı renkli infilaklı fitil, 1 adet 3’lü blok halinde hazırlanmış EYP alıcısı, 2 adet tüp, 18 adet pil, 93 adet 5,56 mm. çapında fişek, 1 adet tabanca susturucu aparatı, 1 adet plastik şişme bot, 1 adet araç tipi telsiz, 1 adet güneş paneli, 1 adet aksiyon kamerası ve çok sayıda muhtelif giyim, yaşam malzemesi ile EYP yapımında kullanılan malzemeler bulunarak gerekli işlemlere başlanılmıştır. "

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.