Batman'da yılın ilk okuma yazma kursu başladı

Batman'da yılın ilk okuma yazma kursu başladı
Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına bağlı Bayındır Aile Destek Merkezi'nde, 2026 yılının ilk okuma yazma kursu faaliyete geçti.

Okuma yazma bilmeyen ya da mevcut becerilerini geliştirmek isteyen vatandaşlara yönelik açılan kurs, özellikle kadınların eğitim düzeyinin artırılmasını hedefliyor.

Kursla birlikte kadınların sosyal hayata daha aktif katılım sağlamaları, özgüven kazanmaları ve günlük yaşamlarını daha kolay sürdürebilmeleri amaçlanıyor.

Alanında uzman eğiticiler tarafından verilen eğitimlerde, temel okuma yazma becerilerinin yanı sıra günlük hayatta ihtiyaç duyulan pratik bilgiler de kursiyerlere aktarılıyor.

Bayındır Aile Destek Merkezi’nde yürütülen kursun, kadınların bireysel gelişimlerine katkı sunmasının yanı sıra toplumsal hayatta daha güçlü bireyler olarak yer almalarına da önemli katkı sağlaması bekleniyor.

Batman'da yılın ilk okuma yazma kursu başladı

Batman'da yılın ilk okuma yazma kursu başladı

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.