Bengal Körfezi'nde batan gemide 22 denizciye ulaşılamıyor

Bengal Körfezi'nde batan gemide 22 denizciye ulaşılamıyor
Hindistan'ın doğusundaki Odisha eyaleti açıklarında geçen hafta batan Panama bandıralı yük gemisinin 22 mürettebatına henüz ulaşılamadı.

Hindistan Sahil Güvenliği, MV Ocean Winner adlı geminin cumartesi günü Paradip kıyılarının yaklaşık 444 kilometre açığında Bengal Körfezi'nde battığının bildirildiğini açıkladı.

Hindistan Sahil Güvenliği ve Deniz Kuvvetleri tarafından yürütülen ortak arama-kurtarma çalışmaları salı günü de uçak ve gemilerle devam etti. Ekipler, geminin son bilinen konumu çevresinde yaptıkları aramalarda yalnızca bir petrol sızıntısı ve iki can salı tespit etti.

Yetkililer, bölgedeki denizin olağanüstü derin olmasının arama çalışmalarını güçleştirdiğini belirtti. Geminin enkazına ulaşılamaması hem batışın nedeninin belirlenmesini hem de arama çalışmalarının hangi bölgelerde yoğunlaştırılacağını zorlaştırıyor.

Demir cevheri taşıdığı ve Çin'e doğru ilerlediği belirtilen gemide, 20'si Çin, 3'ü Myanmar ve 1'i Bangladeş vatandaşı olmak üzere toplam 24 mürettebat bulunuyordu.

Hindistan Sahil Güvenliği, gemiden gelen imdat çağrısının ardından cumartesi günü 2 Çinli mürettebatın kurtarıldığını, diğer 22 kişi için ise arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.