23 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara18°C
  • İzmir22°C
  • Antalya24°C

BEŞAR ESAD, FİRARİLER VE BAZI SUÇLAR İÇİN AF KARARI VERDİ

Suriye rejimi başkanı Beşşar Esad, 22 Eylül 2024’ten önce işlenen suçlar için genel af sağlayan bir kararname yayınladı.

Beşar Esad, firariler ve bazı suçlar için af kararı verdi

22 Eylül 2024 Pazar 19:51

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre Esad, 22 Eylül 2024 tarihinden önce işlenen firar, bazı suçlar ve ihlaller için genel af sağlayan bir Kanun Hükmünde Kararname yayınladı.

Kararnamede, Askeri Ceza Kanunu’nda açıklanan iç ve dış firar suçlarının faillerine verilecek cezanın tamamı için genel af öngörülüyor.

Aftan; saklanan ve adaletten kaçanlar, yurt içinde üç ay, yurt dışında ise dört ay içinde teslim olmayanları kapsamayacak.

Kararnamede ayrıca, topluma ve devlete ciddi saldırı teşkil eden bazı suçlar, rüşvet, sahtecilik ve genel ahlaka aykırı bazı kabahatler dışındaki tüm suçlar ve ihlallere ilişkin cezalar için genel af öngörülüyor.

Söz konusu af; inşaat kontrol yasalarında öngörülen bazı kabahatleri, ekonomik suçları, elektrik hırsızlığını, iletişim hizmetlerini almak için hileli yollara başvurmayı ve Tüketiciyi Koruma Kanunundaki suçları da kapsamıyor.

Söz konusu afla birlikte kişinin malına saldırı içeren suçlarda mağdur için  kişilik hakkı saklı kalmak kaydıyla tazminat talep edilebilecek. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.