Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara'nın 10 Kasım’da Washington’a resmi bir ziyaret gerçekleştireceği ve Beyaz Saray’a adım atan ilk Suriye Cumhurbaşkanı olacağı belirtildi.

Axios sitesinin haberine göre, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın 10 Kasım'da Washington'a gideceğini belirtti.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Şara’nın, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyona Suriye’nin katılımını içeren bir anlaşmaya imza atması bekleniyor.

Barrack ayrıca, Şara’nın ziyareti sırasında Suriye ile işgal rejimi arasında yürütülen müzakerelerin beşincisinin Washington’da gerçekleşeceğini belirtti.

ABD yönetimi, yılsonuna kadar iki ülke arasında bir güvenlik anlaşması sağlanmasını hedefliyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.