Beyoğlu'nda etkinlik yasağı: Taksim ve çevresi bariyerle kapatıldı

Beyoğlu'nda etkinlik yasağı: Taksim ve çevresi bariyerle kapatıldı
Beyoğlu Kaymakamlığı, kamu düzeni ve güvenliği gerekçesiyle ilçe genelinde her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, bildiri dağıtımı ve oturma eylemini gün boyunca yasakladı.

Kaymakamlık açıklamasında, toplanma girişimlerinin kamu düzenini bozabileceği değerlendirildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. maddesi ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun 32/ç maddesi uyarınca, Beyoğlu ilçe sınırları içinde 1 Temmuz günü saat 00.01 itibarıyla 24 saat süreyle her türlü açık hava etkinliği yasaklanmıştır."

Alınan önlemler kapsamında, Taksim Meydanı ve Cumhuriyet Anıtı bariyerlerle kapatılırken, Gezi Parkı ve İstiklal Caddesi'nin Galatasaray Meydanı'na kadar olan bölümü de araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Bariyerleme işleminin, çevredeki sokakları da kapsadığı bildirildi.

Ayrıca, ihtiyaç duyulması halinde Beyoğlu genelinde bazı bölgelerde ek trafik kısıtlamalarının uygulanabileceği belirtildi.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.