Bingöl’de süt üreticisine destek için değerlendirme toplantısı yapıldı

Bingöl’de süt üreticisine destek için değerlendirme toplantısı yapıldı
Bingöl Valiliği’nde, il genelinde süt üreticilerinden çiğ sütün toplanması, kabulü, nakli ve pazarlanması süreçlerinin ele alındığı değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Ahmet Hamdi Usta başkanlığında yapılan toplantıya, ilgili kurumların temsilcileri ve sektör paydaşları katıldı.

Vali Usta yaptığı açıklamada “İlimizde süt üreticilerimizden çiğ sütün toplanması, kabulü, nakli ve pazarlanması süreçlerini kapsayan genel bir değerlendirme toplantısını, ilgili kurum ve sektör temsilcileriyle birlikte gerçekleştirdik. Özel İdare kanalıyla araçlar alarak, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği marifetiyle sütlerimizi üreticilerimizden değerinde toplayacağız. Amacımız; Bingöl’de çiğ süt zincirinin her aşamasında şeffaf, hijyenik ve sürdürülebilir bir yapıyı tesis ederek, yerinde süt alımıyla üreticilerimizi hem teşvik etmek hem de sütlerini değerinde satarak para kazanmalarını kolaylaştırmaktır. Bu doğrultuda atacağımız adımlarla hem üreticimiz kazanacak hem de tüketiciye daha sağlıklı ürünler ulaşacaktır.”

Bingöl’de süt üreticisine destek için değerlendirme toplantısı yapıldı

Bingöl’de süt üreticisine destek için değerlendirme toplantısı yapıldı

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.