Bırakılan siyonist esirlerden Netanyahu'ya “müzakerelere dön!” çağrısı

Bırakılan siyonist esirlerden Netanyahu'ya “müzakerelere dön!” çağrısı
Serbest kalan esirler, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya müzakerelere dönme çağrısında bulundu. Esirlerin derhal serbest kalması için müzakere masasına dönülmesi çağrısı yapan binlerce gösterici Tel Aviv'de bir araya geldi. Alanda serbest kalan esirler ateşkese dönmesi için netenyahuya çağrı yaptı.

Gazze Şeridi’nde 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkesin ardından şiddetli saldırılara yeniden başlayan İsrail terörü, 18 Mart sabahı düzenlediği hava saldırılarında, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere en az 400 kişinin şehid olmasına, 500’ün üzerinde Filistinlinin yaralanmasına neden oldu.

Ateşkesi bozan İsrail, Hamas'a karşı "gittikçe artan askeri güçle" hareket edeceğini duyururken; Hamas "İsrail'in verdiği sözlere uymadığını ve ateşkese arabulucu ülkelerin gözü önünde sorumluluklarını yerine getirmeyerek Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı soykırımını yeniden başlattığını" açıkladı.

Netanyahu'nun iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet Direktörünü görevden alması gibi tartışmalı siyasi adımlarının gölgesinde saldırıların yeniden başladığına dikkat çekiliyor.

Kaynak:İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.