30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara14°C
  • İzmir14°C
  • Antalya21°C

BİTLİS’TE 99 DÜZENSİZ GÖÇMEN İLE 6 GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞI YAPAN ŞÜPHELİ YAKALANDI

Kolluk kuvvetlerince yapılan yol kontrollerinde 99 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ile göçmenlere organizatörlük yapan 6 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Bitlis’te 99 düzensiz göçmen ile 6 göçmen kaçakçılığı yapan şüpheli yakalandı

14 Nisan 2022 Perşembe 23:37

Kolluk kuvvetlerince yapılan yol kontrollerinde 99 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen ile göçmenlere organizatörlük yapan 6 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Yakalanan 99 düzensiz göçmenin yapılacak işlemlerinin ardından Bitlis İl Göç İdaresine teslim edileceği belirtilen valilik açıklamasında, ​​Bitlis ve Tatvan Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatıyla göçmenlere organizatörlük yaptığı tespit edilen 6 şüpheli ve şehirlerarası taşımacılık yapan firma hakkında adli işlemler başlatıldığı kaydedildi.

Açıklamada, “Yapılan yol kontrol uygulamaları neticesinde; 1 adet şehirlerarası taşımacılık yapan otobüs (4 Afganistan), 1 adet kamyonet (7 Afganistan), 1 adet minibüs (43 Afganistan), 1 adet otomobil (2 Afganistan) ve yaya olarak (43 Afganistan) yurda yasadışı yollardan girdiği tespit edilen toplam 99 düzensiz göçmen ile birlikte göçmenlere organizatörlük yaptığı anlaşılan 6 şüpheli yakalanmıştır. Göçmenler üzerinde yapılan kontrolde 2 adet sahte pasaport ve 2 adet sahte geçici koruma belgesi ele geçirilmiştir.” denildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.