25 Eylül 2024
  • İstanbul25°C
  • Ankara27°C
  • İzmir28°C
  • Antalya29°C

BM GÜVENLİK KONSEYİ LÜBNAN GÜNDEMİYLE ACİL TOPLANIYOR

BM Güvenlik Konseyi, siyonist rejim saldırıları nedeniyle iki günde yaklaşık 600 kişinin şehit olduğu Lübnan'daki durumla ilgili bugün acil toplantı düzenleyecek.

BM Güvenlik Konseyi Lübnan gündemiyle acil toplanıyor

25 Eylül 2024 Çarşamba 09:54

Fransa tarafından talep edilen toplantının yerel saatle 18.00'de BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in katılımıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noël Barro yaptığı açıklamada, "ülkesinin, israilin Hizbullah'a karşı en ağır hava saldırılarını başlatması ve çoğu sivil yüzlerce insanın ölmesi ve yaralanmasının ardından Lübnan'daki durumu görüşmek üzere bu hafta BM Güvenlik Konseyi'nden acil bir toplantı talep ettiğini" duyurdu.

Bakan, New York'ta BM'de yaptığı açıklamada "Fransa, tarafları ve onları destekleyenleri gerilimi düşürmeye ve başta sivil halk olmak üzere herkes için yıkıcı olacak bölgesel bir yangından kaçınmaya çağırıyor. Bu nedenle Güvenlik Konseyi'nden bu hafta Lübnan konusunda acil bir toplantı talep ettim. Şu anda Lübnan halkını düşünüyorum zira israil saldırıları, aralarında onlarca çocuğun da bulunduğu yüzlerce sivilin hayatını kaybetmesine neden oldu" dedi.

Siyonist rejimin pazartesi sabahından bu yana Lübnan'a düzenlediği bombardıman sonucu yaklaşık 600 kişi şehit oldu, 2 binden fazla kişi de yaralandı.

Saldırılar nedeniyle on binlerce kişi yerinden oldu.

Hizbullah ise işgal askeri üsleri ve havaalanları ile Galilee, Safed ve Hayfa'daki bazı bölgeleri hedef alan füze saldırıları düzenledi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.