15 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Ankara4°C
  • İzmir11°C
  • Antalya16°C

BM: SUDAN'DAKİ ÇATIŞMALARDA 843 BİNDEN FAZLA KİŞİ ÜLKE İÇİNDE YERİNDEN EDİLDİ

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Sudan'da devam eden çatışmalar nedeniyle 843 binden fazla kişinin ülke içinde yerinden edildiğini ve 259 bin kişinin ise komşu ülkelere geçtiğini açıkladı.

BM: Sudan'daki çatışmalarda 843 binden fazla kişi ülke içinde yerinden edildi

17 Mayıs 2023 Çarşamba 23:52

Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) tarafından yapılan açıklamada, IOM'un Sudan'da devam eden çatışmalardan ve şiddet olaylarından etkilenenler için 209 milyon dolar tutarında insani yardım çağrısı başlattığı kaydedildi.

Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'dan bu yana devam eden çatışmaların kötüye gittiği aktarılan açıklamada, bunun komşu ülkeler üzerinde de olumsuz etkisi olduğu ifade edildi.

IOM'un, Sudan'da duyulan acil ihtiyaçlar için 105 milyon dolar ve Sudanlıların çatışmalar nedeniyle gittiği komşu ülkeler Mısır, Libya, Çad, Güney Sudan ve Etiyopya için 105 milyon dolar finansmana ihtiyaç duyduğu bildirildi.

Sudan'daki çatışmaların milyonlarla kişi için yıkıcı sonuçları olduğu vurgulanan açıklamada, ülkede 25,7 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğu aktarıldı.

Yaklaşık 259 bin Sudanlının komşu ülkelere gittiği belirtilen açıklamada, çatışmanın devamı halinde 1 milyondan fazla kişinin bu ülkelere geçebileceği belirtildi. (İLKHA)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.